Interview

Altijd tot een oplossing komen voor onze klanten

Altijd tot een oplossing komen voor onze klanten
Gepubliceerd: 02-07-2020, laatst gewijzigd: 07-07-2020

‘Bij deal advies hebben we de impact van de coronacrisis zeker gevoeld. De overnamemarkt ging op slot door alle onzekerheid en dat had zijn weerslag op ons werk. Het was rustiger dan we gewend waren. Nu we in een wat rustiger vaarwater zitten, merken we dat de overnamemarkt weer gaat draaien. Niet zo raar, want ondernemers die de afgelopen maanden goed zijn doorgekomen zijn natuurlijk interessant voor een overname.’

‘Met onze tool voor het opstellen van een liquiditeitsbegroting hebben we ondernemers inzicht kunnen bieden in hun liquiditeit. Bedrijven gaan immers failliet als ze geen geld meer beschikbaar hebben: cash is king. Met de tool krijgen ondernemers ook inzicht hoe hun geldstroom er de komende maanden uitziet. Is er genoeg geld om de facturen nu te betalen of is het verstandig nog even te wachten? Wat is de impact als de ondernemer gebruikmaakt van de mogelijkheid om het afbetalen van de lening aan de bank tijdelijk op te schorten en wat doet de NOW-regeling voor het bedrijf?

Op basis van de liquiditeitsbegroting hebben we ondernemers tijdens de coronacrisis geadviseerd over te nemen vervolgstappen. Bijvoorbeeld over het aanvragen van aanvullende financiering bij de bank. We hebben bedrijven geholpen met het opstellen van een businessplan, inclusief financiële onderbouwing. Ook hebben we meegemaakt dat ondernemingen niet bij een bank terecht konden voor aanvullende financiering. Dan denken we mee over andere vormen van financiering, zoals een participatie in een aandelenbelang of een achtergestelde lening.’ Zolang de onderneming in de basis gezond is.

Wat de coronacrisis mij heeft doen inzien, is dat er zeker bedrijven zijn die zaken goed op een rij hebben. Maar er zijn ook veel ondernemers die te veel op korte termijn denken. Ze hebben de impact en de consequenties nog niet goed in beeld. Het eind van de crisis is nog lang niet in zicht.
Het onderstreept wat mij betreft het belang van het maken van toekomstprojecties. Breng je liquiditeitspositie in kaart en laat je adviseren over de prognoses en over eventuele vervolgstappen. Onze adviseurs van deal advies ondersteunen ondernemingen hierbij. De afgelopen maanden hebben laten zien dat we samen met onze klanten altijd tot een goede oplossing weten te komen.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Norbert Horstink Adviseur Deal Advies bij Flynth Norbert Horstink

norbert.horstink@flynth.nl