nieuws

Advies voor duurzame landbouw nodig? Denk aan de SABE regeling

Advies voor duurzame landbouw nodig? Denk aan de SABE regeling
Gepubliceerd: 07-05-2021, laatst gewijzigd: 25-05-2021

Vanaf 31 mei 2021 is het weer mogelijk om een SABE voucher aan te vragen bij de RVO. Met de SABE voucher (Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie) is het mogelijk om een maximale vergoeding van €1500,- te krijgen voor onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw onderneming. Met de kennisvoucher van RVO kunt u dus tegen minder kosten meer leren over duurzame landbouw. Meer over de voorwaarden van de SABE regeling kunt u lezen op de RVO pagina Advies over duurzame landbouw.

Let er op dat het budget voor deze regeling vanuit de overheid beperkt is. Hierbij geldt dus dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Hieronder leest u voor welke onderwerpen deze regeling geldt.

Laat u adviseren over duurzamere landbouw

 • Bent u op zoek naar advies over een duurzamere, maar ook efficiëntere manier van boeren? U kunt met de SABE voucher korting krijgen op advies van een erkende bedrijfsadviseur. Ook Flynth beschikt over erkende bedrijfsadviseurs.

Onze Flynth agro adviseurs kunnen u persoonlijk en op maat advies geven om uw landbouwbedrijf te verduurzamen. De SABE voucher 2021 kan worden gebruikt voor de volgende 10 onderwerpen:

 • Bedrijfsovername. Het starten, beëindigen of overnemen van een agro onderneming. Flynth kan hierbij onder andere adviseren op het gebied van een haalbaarheidsonderzoek of het opstellen van een overnameplan.
 • Ontwikkeling op het gebied van persoonlijke en duurzame ontwikkeling van de landbouwonderneming.
 • Horizontale samenwerking. Het stimuleren van de samenwerking tussen landbouwondernemingen, telersverenigingen en producentenorganisaties zodat de positie van de landbouwonderneming versterkt wordt.
 • Duurzaam verdienvermogen.
 • Stikstofemissie en het hergebruiken van voedingsstoffen. Focus op vermindering van uitstoot ammoniak, nitraat en fosfaat.
 • Advies over duurzaam bodembeheer of groeimediumbeheer met aandacht voor een grondwater en teeltsysteem.
 • Advies over betere teeltsystemen waardoor er minder noodzaak is voor gewasbeschermingsmiddelen.
 • Advies over natuur-inclusieve landbouw en het herstel van biodiversiteit op en rondom het bedrijf
 • Precisielandbouw door inzet van data, gegevens en autonome- en precisiewerktuigen om bepaalde beleidsdoelen te halen.
 • Advies over nieuwe en aangepaste gewassen of grondstoffen die bijdragen aan hergebruik of resulteren in verbeterde eiwitteelten en -bronnen.

Flynth biedt specialistisch advies op het gebied van de eerste vier dikgedrukte punten. Als u zich afvraagt of uw vraagstuk aansluit bij de criteria die RVO stelt om in aanmerking te komen voor de SABE voucher 2021 kunt u altijd contact met ons opnemen. Denk eraan dat u er gebaat bij bent om dit liever eerder te doen dan later na de openstelling in verband met het gelimiteerde budget.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77
Hans Scholte Senior Bedrijfsadviseur bij Flynth Hans Scholte

Hans.Scholte@flynth.nl