nieuws

Aanvragen WBSO sneller en flexibeler

Gepubliceerd: 11-10-2019, laatst gewijzigd: 15-10-2019

Vanaf 2020 kunt u sneller en vaker een aanvraag doen voor de innovatiesubsidie WBSO. Daardoor kunt u de aanvragen beter laten aansluiten op uw planning en budgetten.

Tussenmaand verdwijnt

Met de fiscale innovatieregeling WBSO kunt u voordelig inzetten op research & development. Dankzij wijzigingen in de aanvraagprocedure kunt u hier vanaf 2020 makkelijker en vaker gebruik van maken. Ten eerste verschuift de deadline naar de dag voorafgaand aan de start van de aanvraagperiode. Een aanvraag die per 1 juli ingaat, hoeft u dus pas op 30 juni in te dienen. In de huidige procedure zit daar nog een volle kalendermaand tussen. Dit betekent dat u komend jaar korter van tevoren kunt beginnen met het opstellen van de aanvraag. Daarmee loopt u ook minder risico dat de werkelijkheid de planning in uw WBSO-aanvraag inhaalt.

Betere aansluiting jaarplanning vanaf volgend jaar

Voor de aanvragen die per 1 januari 2021 ingaan, geldt een uitzondering op bovenstaande regel. Daarvoor is 20 december 2020 de deadline. Let op, voor dit jaar geldt 30 november Maar ook dit is in de praktijk een belangrijke verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Met name omdat bedrijven jaarplanningen en -budgetten veelal in november invullen. Met de deadline op 20 december krijgt u de ruimte om pas na het vaststellen van de jaarplanningen een WBSO-aanvraag op te stellen die daar concreet op aansluit. Eerder kon dat alleen met een zogeheten vormvrije aanvraag.

Van drie naar vier aanvraagmomenten

Zeker als uw bedrijf snel innoveert en meerdere WBSO-aanvragen per jaar indient, zorgt de nieuwe procedure ervoor dat aanvragen minder door elkaar lopen. Daar komt nog bij dat het aantal aanvraagmomenten stijgt: van drie naar vier per jaar. Dit is vooral voordelig als u in een branche werkt waar ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, zoals software development. De nieuwe procedure biedt dan de mogelijkheid om uw WBSO-aanvraag elk kwartaal te updaten.

Meer weten?

Wilt u weten of uw bedrijf in aanmerking komt voor de WBSO-subsidie? Of wilt u graag ondersteuning bij de WBSO-aanvraag en -afhandeling? Onze adviseurs helpen u graag. Flynth is bereikbaar via subsidie@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Chris Hogevonder

chris.hogevonder@flynth.nl