Gecombineerde opgave

Gecombineerde opgave

Telefonisch en online hulp bij het invullen of volledig verzorgen van de Gecombineerde opgave.

De Gecombineerde Opgave vindt jaarlijkse plaats en is de opgave voor de landbouwtelling, mestwetgeving en diverse subsidies zoals:

 • de aanvraag voor uitbetaling van betalingsrechten
 • de vergroeningspremie
 • de extra premie voor jonge landbouwers en
 • de natuur- en landschap-subsidie.

Flynth begrijpt dat belangrijke zaken in uw onderneming gewoon doorgang moeten vinden. Zo ook bijvoorbeeld het invullen van de Gecombineerde Opgave. De deadline daarvoor is vooralsnog nog steeds 15 mei, tot nader bericht van het RVO.  
 
De Gecombineerde Opgave moet op de juiste wijze en vóór 15 mei worden ingediend. U kunt nog steeds onze hulp inschakelen. Wij hebben onze dienstverlening op dit moment zo aangepast, dat we u op telefonisch en/of online van dienst kunnen zijn, ondanks alle maatregelen m.b.t. het Corona Virus, waardoor we niet bij u op bezoek kunnen komen. We zijn in staat om u telefonisch en online te helpen en er samen met u voor te zorgen dat de Gecombineerde Opgave juist en volledig ingediend kan worden. 
 
Heeft u hulp nodig bij het invullen of volledig verzorgen van de Gecombineerde Opgave? Vul dan het formulier op deze pagina in, zodat we contact met u op kunnen nemen om u – telefonisch en/of online - verder te helpen.  

Aanvraag vooruitbetaling 80% GLB betalingsrechten 

De minister werkt aan een vooruitbetaling van 80% van de GLB-betalingsrechten per 1 juli. Dit is zo snel mogelijk nadat de Gecombineerde Opgaves bij RVO binnen zijn. Hiermee is een bedrag gemoeid van ruim € 500 miljoen oftewel een forfait van € 300 per subsidiabele hectare. Voor deze eerdere uitbetaling moet een aanvraag worden ingediend bij RVO.nl. Verwachting is dat hierbij een zogeheten “de-minimis verklaring” moet worden overlegd. Hieruit moet blijken dat u de afgelopen drie jaren niet te veel steun heeft ontvangen. Minister Schouten verwacht niet of nauwelijks problemen bij boeren met de maximale “de-minimis” ruimte. De openstellingsperiode voor de vooruitbetaling is van 18 mei tot 15 juni 2020. 

 • zeker weten dat alles tijdig en juist is opgegeven
 • voorkomen van korting bij uitbetaling van bedrijfstoeslag
 • voorkomen dat u betalingsrechten kwijtraakt
 • uw mestplaatsingsruimte maximaal benutten en mestboetes voorkomen
 • hulp en inzicht over de benutting van betalingsrechten
 • advies over subsidiabele oppervlakte grond, invulling van vergroeningseisen
 • meer inzicht over premies jonge landbouwers
 • extra advies over oppervlakte grond voor grondgebonden groei en mestplaatsingsruimte
Hans Scholte:

Hans Scholte:

Er gelden voor uw bedrijf wellicht nog meer speciale aandachtspunten. Zeker weten dat u niets over het hoofd ziet? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Ik wil meer weten over de Gecombineerde opgave

Webinar Gecombineerde opgave 2020 (uitgezonden op 2 april)

De Gecombineerde Opgave invullen wordt dit jaar voor sommige boeren een extra beproeving. Vanwege corona worden betalingsrechten mogelijk eerder uitbetaald. Advies bij het invullen kan voorlopig alleen op afstand. In dit webinar van Boerderij.nl gingen zowel uitvoeringsorganisatie RVO.nl als onze Flynth collega Marcel van den Tillaart dieper in op de Gecombineerde opgave van dit jaar en waarom juist dit jaar de opgave een stuk ingewikkelder is.

Het webinar niet live kunnen kijken? Je kunt het hieronder gratis terugkijken!

Belangrijke wijzigingen en aandachtspunten

Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen ten opzichte van afgelopen jaar. Alle wijzigingen op een rijtje leest u hier. Ook zijn er jaarlijks  per sector een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden bij het invullen van de Gecombineerde Opgave. Alle aandachtspunten leest u in het onderstaande artikel.

Theme picker

Onze specialisten

     
Arjan Hutten   Henk van der Haar   Frank Zeinstra   Hans Scholte
Bedrijfsadviseur   Senior Bedrijfsadviseur   Sector directeur   Senior Bedrijfsadviseur
arjan.hutten@flynth.nl   henk.vanderhaar@flynth.nl   frank.zeinstra@flynth.nl   hans.scholte@flynth.nl
088 236 94 87   088 236 83 68   088 236 90 29   088 236 83 96

 

Om u te blijven voorzien van onze adviesdiensten willen wij deze gewoon door laten gaan zonder dat we bij u op bezoek komen. Hiervoor kunnen we telefonische afspraken maken en Skype gebruiken om beeldschermen met elkaar te delen. Onderstaand een uitleg, om u op weg te helpen.

BELLEN  - AANGEVULD MET SCHERMDELEN
Om u te blijven voorzien van advies willen we onze afspraken zoveel mogelijk telefonisch laten plaatsvinden. Soms is het nodig om gebruik te maken van de mogelijkheid om onze schermen te delen. Dit doen wij middels Skype voor bedrijven.

In de korte handleiding een uitleg, om u op weg te helpen.