Werken bij Flynth

Werken en leren bij Flynth: ambities waarmaken in een fijne cultuur

Werken en leren bij Flynth: ambities waarmaken in een fijne cultuur
Gepubliceerd: 11-09-2020, laatst gewijzigd: 18-09-2020

Als alles goed gaat, haal ik voor het einde van dit jaar mijn RA titel. Het einde van een tijdperk, maar vooral het begin van weer een volgende stap bij Flynth. Sinds mijn start zes jaar geleden, als assistent accountant, heb ik het werken bij Flynth Audit gecombineerd met mijn studie tot registeraccountant. Elk jaar kon ik soepel doorgroeien, in mijn eigen tempo. Met steeds meer verantwoordelijkheid en grotere inhoudelijke uitdagingen.  

 

Op dit moment werk ik als controleleider bij Flynth Audit. Samen met mijn collega’s verzorg ik de jaarrekeningcontrole van klanten, meestal bij de klant op kantoor. Dit betekent dat ik op veel verschillende plekken kom. Zo kregen we een keer een rondleiding van een klant in zijn enorme kas en liepen we door een prachtige bloemenzee. Allemaal ingepakt in een soort ‘maanpak’ zodat we geen bacteriën over konden brengen op de bloemen. Dit soort momenten maken het werk extra bijzonder. Maar bovenal is het interessant en leerzaam om zoveel verschillende organisaties, bedrijfsculturen en mensen te leren kennen.  

 

Mix van inhoud en begeleiding

Met een team van assistenten, een controleleider en - afhankelijk van de omvang van de klus – ook een manager of accountant nemen we tijdelijk onze intrek op kantoor bij de klant. We verdiepen ons in de jaarrekening, traceren bijzonderheden en controleren de cijfers. Alles wordt vastgelegd in het controledossier. Ik stuur daarnaast het controleteam aan, ben het aanspreekpunt voor de klant en zorg dat het hele proces soepel verloopt. Dit traject duurt zo'n twee weken per klant. Daarna leveren we de verklaring bij de jaarrekening, zet de accountant zijn handtekening en heb ik samen met de accountant nog een afrondend gesprek met de klant. Het is een mooie mix van inhoud, klantcontact en leidinggeven. 

Fijne bedrijfscultuur

Naast mijn werk bij Flynth heb ik altijd gestudeerd. Het grote voordeel van werken en studeren is dat je alle theorie direct kunt toepassen. Inmiddels heb ik het theoretische gedeelte van de opleiding tot registeraccountant afgrond, maar tot die tijd zat ik elke vrijdag in de schoolbanken. Natuurlijk is het af en toe pittig, maar bij Flynth werkt deze combinatie heel goed. De helft van de studiedag telde als werktijd en ik kreeg altijd de ruimte om de dagen voorafgaand aan tentamens vrij te nemen, zodat ik mij goed voor kon bereiden. Wat ook prettig is: binnen Flynth is een informele sfeer, de deuren staan altijd open voor elkaar. Je kunt snel extra verantwoordelijkheden krijgen, initiatief wordt gewaardeerd en je kunt in je eigen tempo groeien. Er is geen ellebogencultuur. Werken en leren bij Flynth Audit is een echte aanrader als je je ambities wilt waarmaken in een fijne, veilige cultuur.  

Elkaar vooruit helpen 

Het stoffige beeld dat mensen soms hebben van een accountant, herken ik totaal niet. Het is echt niet zo dat wij alleen maar in ons eentje aan het rekenen zijn. Ik heb juist heel graag mensen om mij heen en werk intensief samen met mijn team. Het contact met verschillende klanten, kennis overdragen en mijn collega’s begeleiden, zijn essentieel in mijn werk. Natuurlijk kan ik mijn hart ophalen aan de complexe financiële vraagstukken die ik op mijn bordje krijg, maar minstens zo belangrijk vind ik samenwerken. En dat doen we hier bij Flynth Audit: we helpen elkaar én de klanten vooruit. En ondertussen kijk ik alweer uit naar de volgende stap in mijn carrière als manager Audit bij Flynth. 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Kimberley van Wijk

Kimberley.vanWijk@Flynth.nl