Subsidie Praktijkleren

Vanaf juni kan er weer Subsidie Praktijkleren worden aangevraagd

Vanaf juni kan er weer Subsidie Praktijkleren worden aangevraagd
Gepubliceerd: 03-06-2020, laatst gewijzigd: 04-06-2020

Heeft u een werk- leerplaats gedurende het schooljaar 2019/2020 aangeboden? Dan heeft u mogelijk recht op de Subsidie Praktijkleren. Het maximale subsidiebedrag per deelnemer bedraagt 2.700 euro subsidie per schooljaar.

De Subsidieregeling Praktijkleren is er om werkgevers te stimuleren om leerplaatsen aan te bieden en is een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling of student. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de werk- leerplaats gedurende het schooljaar 2019/ 2020 zijn aangeboden aan een leerling die deelneemt aan onderwijs binnen een van onderstaande categorieën:

  • vmbo: leerwerktrajecten in de basisberoepsgerichte leerweg;
  • mbo: praktijkleerplaatsen beroepsbegeleidende leerweg (BBL) in alle sectoren;
  • hbo: duale of deeltijdopleidingen in de sectoren techniek, gezondheidszorg en maatschappij of landbouw en natuurlijke omgeving;
  • promovendi: een promotie-onderzoek onder begeleiding van een universiteit of instituut van de KNAW of NWO;
  • technologische ontwerpers in opleiding (toio): een ontwerpopdracht onder begeleiding van een universiteit.
  • VSO: een praktijkleerplaats voor een leerling in het laatste schooljaar van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) met uitstroomprofiel ‘arbeidsmarktgericht’ of uitstroomprofiel ‘vervolgonderwijs leerwerk-traject’
  • PRO: een praktijkleerplaats voor een leerling in het laatste schooljaar van het Praktijkonderwijs (PRO)
  • Entree-opleiding in het vmbo: een praktijkleerplaats voor een leerling die een  basisberoepsgerichte leerweg in het voortgezet onderwijs volgt die is ingericht als entreeopleiding dat wordt verzorgd als beroepsbegeleidende leerweg.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Neem dan contact op met Flynth via arbeidszaken@flynth.nl, bel: 088 236 73 50 of download hier de whitepaper.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kunnen ook de subsidie voor u aanvragen. De indieningsronde loopt van 2 juni t/m 16 september 2020 (17.00 uur).

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Theme picker

Hans Nieuwenhuizen

Hans.Nieuwenhuizen@flynth.nl