Tuinbouwondernemingen komen in aanmerking voor TEK

 
Tuinbouwondernemingen komen in aanmerking voor TEK
Gepubliceerd: 15-12-2022, laatst gewijzigd: 16-12-2022

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming aan mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt het energie-intensieve mkb meer adem om zijn bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken. Ook de tuinbouw komt hiervoor in aanmerking. 

Hebt u een tuinbouwonderneming en gaat minimaal 7 procent van uw omzet naar energie? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de TEK. Via deze regeling krijgt u 50 procent van het bedrag dat u meer bent gaan betalen boven een bepaalde plafondprijs voor energie terug, tot een maximumbedrag van € 160.000.

Aanvraag in 2023 

De TEK is nog niet opengesteld. Tuinbouwondernemers kunnen naar verwachting uiterlijk in het tweede kwartaal van 2023 een aanvraag voor tegemoetkoming doen. Dan is ook duidelijk hoe de regeling er precies uit komt te zien. 

Flynth helpt 

Uiteraard houdt Flynth de details omtrent deze regeling nauwlettend in de gaten. Wij kunnen u helpen met de aanvraag en een eventuele proefberekening om door te rekenen wat de TEK voor u kan betekenen. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: