Subsidieverplichtingen in Corona-tijd

 
Subsidieverplichtingen in Corona-tijd
Gepubliceerd: 08-05-2020, laatst gewijzigd: 13-05-2020

De Coronacrisis maakt dat vandaag anders is dan gisteren en we nauwelijks nog een voorspelling durven te doen voor de dag van morgen. Dat maakt ondernemen een uitdaging. Een extra uitdaging als u ook nog gebonden bent aan de verplichtingen van een subsidie die aangevraagd is toen de wereld er nog anders uitzag. 

Wat kunt u doen

Door het verstrekken van subsidies wil de overheid de markt stimuleren om bij te dragen aan haar doelen. Uiteraard zijn aan deze subsidies voorwaarden en verplichtingen verbonden. 

In deze tijd van crisis stellen steeds meer subsidieverstrekkers zich flexibel op als het gaat om de naleving van de aan subsidie verbonden voorwaarden en verplichtingen. Mochten deze voorwaarden en verplichtingen voor u op dit moment een probleem zijn, dan is het verstandig tijdig contact op te nemen met de subsidieverstrekker om de mogelijkheden, zoals verlenging van de uitvoeringstermijn, te bespreken. 

De Rijksoverheid heeft in het kader van een tweetal regelingen, de SDE+ en WBSO, actief gecommuniceerd over ‘versoepeling’ van voorwaarden en verplichtingen. 

SDE+

Het gevolg van de wereldwijde Corona-maatregelen is dat materialen niet altijd geleverd kunnen worden, daarnaast kan de tijdige realisatie van de uitbreiding van de transportcapaciteit een probleem zijn.

Ondernemers met een SDE+-beschikking waarvan de uiterste datum van realisatie in 2020 ligt, kunnen bij RVO uitstel, van één jaar, aanvragen op het moment dat realisatie binnen de termijn niet haalbaar is. Een belangrijke voorwaarde is wel dat projecten binnen dat extra jaar gerealiseerd zijn.

WBSO

Door de Corona-crisis zien uw plannen rondom R&D er ineens heel anders uit. Het huidige R&D-project - waarvoor u WBSO ontvangt - is ineens minder relevant geworden, terwijl nieuwe R&D-projecten de toekomst lijken te hebben.  

Onder bepaalde voorwaarden kunt u de looptijd van uw huidige project inkorten een nieuwe WBSO-aanvraag indienen. Om in juni gebruik te maken van de WBSO voor nieuwe of gewijzigde R&D-projecten, dient u uw aanvraag uiterlijk 31 mei in.

Meer weten?

Worstelt u met de aan de subsidie verbonden voorwaarden en verplichtingen? Onze adviseurs helpen u graag. Neem contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch, via 088 236 77 77.

Heeft u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

nieuws

Geschreven door: