nieuws

Subsidies voor de glastuinbouw

Gepubliceerd: 24-01-2020, laatst gewijzigd: 11-02-2020

Een aansluiting op het (aard)warmtenetwerk, energieopwekking uit zon, een innovatieve duurzame kas of een innovatief energiesysteem. Gaat u als glastuinbouwer hierin of andere energie-efficiënte maatregelen investeren? Check dan eerst de subsidiemogelijkheden.

Naast de fiscale faciliteiten van de EIA en MIA/Vamil worden er binnenkort drie subsidieregelingen opengesteld die een stimulering zijn op energie-efficiëntie, duurzame energieproductie en duurzame kas- en energiesystemen, namelijk: Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG), Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) en Marktintroductie energie-innovaties glastuinbouw (MEI).

Investeren in energie-efficiëntie

Gaat u investeren in een tweede energiescherm, aansluiting op een (aard)warmtenetwerk, biogas of CO2-netwerk (bijvoorbeeld OCAP) of luchtbehandelingssysteem, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de EHG-subsidie. De subsidie bedraagt maximaal 25% van het investeringsbedrag.

EHG-subsidie aanvragen

De EHG-subsidie kan worden aangevraagd van 2 maart tot en met 30 juni 2020. Belangrijke voorwaarden zijn:

  • U heeft de gecombineerde opgave 2020 ingediend, inclusief de CO2-emissie aangifte.
  • U heeft een koopovereenkomst met ontbindende voorwaarde afgesloten.

Wilt u weten of een aanvraag EHG-subsidie voor u mogelijk is? Onze subsidieadviseurs helpen u graag verder.

Duurzame Energieproductie

Voor het opwekken van energie uit zon, water, wind, biomassa en geothermie biedt de SDE-subsidie mogelijkheden. De subsidie dekt de onrendabele top van de investering.

SDE-subsidie aanvragen

De SDE+ regeling is open van 17 maart tot en met 2 april 2020. Dit betreft een extra openstelling met een budget van € 2 miljard.

Over het vervolg op de SDE+ regeling, de SDE++ regeling verwachten we binnenkort meer informatie te kunnen geven. Wel is bekend dat de SDE++ regeling zich richt op duurzame energietransitie. Naast duurzame energie gaat deze regeling CO2-reducerende technieken stimuleren.

Wilt u meer weten over de SDE-subsidie? Neem dan contact op met onze subsidieadviseurs of kijk hier.

Duurzame kas- of energiesystemen

Innovatieve kassen met extra voorzieningen voor een hoge energiebesparing en innovatieve energiesystemen die de CO2 uitstoot met minimaal 25% verminderen kunnen in aanmerking komen voor de MEI-subsidie.

MEI-subsidie aanvragen

Glastuinbouwers kunnen subsidie aanvragen van 1 april tot en met 30 april 2020. De subsidie bedraagt tot 40% van de investeringskosten met een minimum van € 125.000. Om in aanmerking te komen voor de MEI-subsidie moet u de benodigde vergunningen hebben aangevraagd.

Wilt u weten wat de overige voorwaarden zijn? Neem dan contact op met onze subsidieadviseurs.

Onze experts helpen u graag

De subsidieadviseurs van Flynth hebben veel ervaring met het aanvragen van diverse subsidies voor ondernemers in de glastuinbouwsector. Wilt u investeren, laat u dan tijdig informeren en begeleiden. Onze experts helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via subsidie@flynth.nl of bel 088 - 236 77 77.

Meer over subsidies voor ondernemers

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Marianne van der Spek - van Hof

Marianne.vanderSpek@flynth.nl