Nieuws

Pak laaggeletterdheid aan met subsidieregeling

Gepubliceerd: 12-09-2018, laatst gewijzigd: 12-09-2018

Heeft u laaggeletterde medewerkers in dienst? Als werkgever moet u ervoor zorgen dat elke medewerker de veiligheidsvoorschriften en aanwijzingen in uw organisatie begrijpt. Met taalvaardigheidsscholing bereikt u dit. Voor 15 oktober kunt u hiervoor subsidie ontvangen. Doe mee!

In Nederland zijn ruim 700.000 laaggeletterden. Heeft u ook medewerkers in dienst die moeite hebben met lezen of schrijven? U staat er wellicht niet bij stil, maar dit brengt risico’s met zich mee. Stel: een laaggeletterde medewerker begrijpt niet alle informatie in uw veiligheidsvoorschriften en gebruiksaanwijzing voor machines en producten. U vergroot daarmee het risico op ongevallen.

Verplichting uit de Arbowet

Daarnaast stelt de Arbowet (artikel 3 lid 1c) dat u de risico’s op arbeidsongevallen maximaal moet beperken. Als werkgever bent u namelijk verplicht om de inrichting van de werkplek, de werkmethoden, de inhoud van het werk en de arbeidsmiddelen aan te passen aan de persoonlijke eigenschappen van uw werknemers.
Hierbij hoort ook de informatie op veiligheidsvoorschriften en gebruiksaanwijzingen. Voldoet u niet aan de eisen van de Arbowet? Dan riskeert u een boete.

Vraag subsidie aan

Wilt u de taalvaardigheid van uw medewerkers verbeteren? Tot 15 oktober kunt u hiervoor subsidie aanvragen via de regeling ‘Tel mee met Taal’. U krijgt maximaal 67 procent van een taalvaardigheidscursus vergoed tot een bedrag van 1.500 euro per cursist. Per subsidieaanvraag geldt een maximum van 200.000 euro. De subsidie wordt uitgekeerd totdat het budget is uitgeput.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is ook bereikbaar via e-mail hradvies@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 83 26.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Kim van Bilsen

Kim.vanbilsen@Flynth.nl