nieuws

Nieuwe technologieën en PSD2

Nieuwe technologieën en PSD2
Gepubliceerd: 20-10-2020, laatst gewijzigd: 08-04-2022

De financiële wereld ontwikkelt zich naar een ‘open systeem’. Dit komt door nieuwe technologieën, maar banken worden hiertoe ook wettelijk verplicht door de invoering van Payment Services Directive 2 (PSD2). Dit is een vernieuwde Europese richtlijn voor betaaldiensten. Door deze nieuwe richtlijn kunnen houders van een betaalrekening ook andere dienstverleners dan de eigen bank toegang geven tot hun rekening. Een rekeninghouder beslist zelf of hij hiervoor toestemming geeft. 

Wat betekent dit voor u en de samenwerking met Flynth? 

Veel klanten hebben al toestemming gegeven aan Flynth voor de verwerking van hun administratie door een directe bankkoppeling. Hierdoor kunnen wij uw bankgegevens en betalingsinformatie inzien voor het bijhouden van uw financiële administratie. 

Wat gaat er veranderen? 

Onder PSD2 is bent u straks wettelijk verplicht om elke 90 dagen opnieuw toestemming te verlenen aan Flynth voor de bankkoppeling in online boekhouden. Door de softwareleveranciers wordt nu gewerkt aan een gebruiksvriendelijke en eenvoudige manier om deze toestemming te geven.  

Wanneer? 

De invoeringsdatum van PSD2 en de bijbehorende nieuwe wijze van toestemming geven is nog niet bekend. De ontwikkelingen volgen we op de voet en zodra er meer bekend is informeren we u hierover. Als er vragen zijn, kunt u contact opnemen met uw relatiebeheerder. 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777
Lucas Peeters Bedrijfsadviseur bij Flynth Lucas Peeters