Werken bij Flynth

Interactieve onboarding als ijsbreker

Interactieve onboarding als ijsbreker
Gepubliceerd: 23-04-2021, laatst gewijzigd: 30-04-2021

Onboarding tweedaagse      
De onboarding was echt een interactieve ‘ijsbreker’. Ik was onder de indruk van de grote groep nieuwe collega’s, nog meer van de professionele organisatie. Want aan alles was gedacht. Het hoogtepunt: samen met teamgenoten (en op hoge hakken) rennend door de bossen, live via Whatsapp vragen over Flynth beantwoorden, om de speurtocht als eerste af te ronden en te mogen draaien aan het Flynth prijzenrad! Tijdens de onboarding werden de eerste maatregelen vanwege het corona-virus al met ons gecommuniceerd. Marcel Blöte heeft ons via Teams bijgepraat over de organisatie van Flynth.

Geen handen mogen geven
Daar sta je dan, op je allereerste werkdag: met je handen achter je rug gevouwen. Vele nieuwe collega’s stapten (uit gewoonte) met gestrekte arm op mij af. Ik vond het vreemd om mijn nieuwe collega’s, met wie ik de komende jaren lief en leed zal delen, geen hand te mogen geven. 

Toen wist ik nog niet dat ik zó veel van de vrolijke bos bloemen mocht gaan genieten; de volgende corona-maatregelen stonden alweer op ons te wachten. Ik kon de andere kantoren niet bezoeken, collega’s daar niet ontmoeten en niet op bezoek bij klanten. 

Allemaal Teams professional!
Het inwerken kreeg een andere dimensie. Binnen twee weken toverde ieders thuiskantoor, keukentafel of zolderkamer om tot een nieuwe Flynth-werkplek. Daar waar het eerste teamoverleg via Teams (tijdens mijn eerste werkdag) nog wat onwennig was, is bij Flynth inmiddels iedereen, zowel jong en oud, een heuse Teams-professional! Samen met mijn collega’s organiseren wij nu telefonisch of via Teams lle afspraken met klanten, waardoor de dienstverlening kan worden voortgezet én ik mee kan luisteren.

Af en toe kruipen tijdens een teamvergadering nieuwsgierige kinderen voorbij op de achtergrond, dat houdt de situatie luchtig. En daar waar ik normaal elke ochtend om 7 uur in de auto stap naar kantoor, ga ik nu een rondje wandelen door de (verlaten) stad. Voor mij persoonlijk is dat een prettige manier om de dag te starten en een goed ritme te behouden tijdens deze periode van thuiswerken.

Rombou: een warm bad
Ondanks de situatie waarin we ons bevinden door het corona-virus, voelt mijn start binnen Rombou als een warm bad! De cultuur is precies zoals ik had verwacht: nuchter, geen poespas, een indrukwekkend hoog kennisniveau en uiterst professioneel. Dankzij het snelle, creatieve schakelen van mijn collega’s, raak ik inmiddels wegwijs in de bijzondere wereld van stikstof, vergunningen en bouwaanvragen. 

Ik kan niet wachten om mijn collega’s binnenkort een hand te mogen geven!

 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 
Tinke Vos Adviseur Bedrijfslocatie bij Flynth Tinke Vos

Tinke.Vos@flynth.nl