Nieuws

Leren en ontwikkelen binnen uw organisatie wordt makkelijker met de SLIM

Leren en ontwikkelen binnen uw organisatie wordt makkelijker met de SLIM
Gepubliceerd: 16-07-2020, laatst gewijzigd: 19-08-2020

De arbeidsmarkt verandert, versterkt in het post-coronatijdperk. Mensen moeten langer doorwerken. Banen veranderen razendsnel door technologische ontwikkelingen. Leren en ontwikkelen is daarom meer dan nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. Daarnaast draagt het bij aan werkplezier. Met de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) wil de overheid juist kleinere bedrijven een financiële impuls geven om iets voor hun werknemers te regelen.

Leren en ontwikkelen toepassen binnen uw organisatie met de SLIM?

De SLIM kan worden ingezet voor verschillende activiteiten:

  1. Opleidings- of ontwikkelingsplan
    Waarin de onderneming wordt doorgelicht en de scholingsbehoefte vanuit de onderneming inzichtelijk wordt gemaakt.
  2. Verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming.
  3. Ontwikkelen of invoeren van een nieuwe methode
    Waarbij werkenden in de onderneming worden gestimuleerd hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.
  4. Bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Leg uw initiatief of behoefte voor aan onze adviseurs, want er is meer mogelijk dan u denkt.

Voor wie?

De SLIM is bedoeld voor alle mkb-bedrijven die aan de slag willen met één of meerdere van bovengenoemde activiteiten. Ongeacht of u hiervoor uw eigen (HR-)medewerkers inzet of juist een externe adviseur inschakelt.

Hoogte subsidie

De subsidie varieert van 60% van de projectkosten voor bedrijven met 50 of meer werknemers tot 80% voor bedrijven met minder dan 50 werknemers, met een maximum van € 24.999. Een goede basis om actief aan de slag te gaan met de ontwikkeling van uw bedrijf en medewerkers.

De kosten die voor subsidie in aanmerking komen zijn interne loonkosten en externe kosten. Bovenop deze kosten komt een vaste opslag van 15% voor alle overige kosten.

Openstelling najaar 2020

In de periode van 1 september tot en met 30 september 2020 kunt u weer een aanvraag indienen.

Let wel! Tijdens een voorgaande openstelling is het beschikbare budget ruimschoots overschreden. Bij overschrijding van het budget, vindt verdeling plaats op basis van loting.

Inzet Flynth HR

Gelukkig hoeft u het niet allemaal zelf te doen. Onze Flynth HR-adviseurs helpen u graag. Zij bieden onder andere onderstaande mogelijkheden.

Organisatiescan

Deze scan maakt inzichtelijk wat de opleidings- of ontwikkelbehoefte is binnen uw organisatie. Ook brengt het uw organisatiedoelen, de leercultuur en de huidige inzetbaarheid van de medewerkers duidelijk in kaart.

Wat motiveert uw medewerker of team

Wilt u leiderschap van uw medewerkers, in uw team of organisatie ontwikkelen, dan kan Management Drives u daarbij helpen. De methodiek van Management Drives geeft inzichtelijk wat een team of individu motiveert. Onze gecertificeerde coaches maken dit bespreekbaar en werken samen met u aan het vergroten van de teameffectiviteit en de wendbaarheid van uw medewerkers.

Het Nieuwe Beoordelen

‘Het Nieuwe Beoordelen’ legt de focus op de ontwikkeling van uw medewerkers en hun kwaliteiten. In plaats van één keer per jaar uw medewerkers beoordelen, is er met ‘Het Nieuwe Beoordelen’ continue een dialoog over prestatie en ontwikkeling. Wij adviseren en begeleiden u volledig bij in de invoering van ‘Het Nieuwe Beoordelen’, waardoor u meer grip krijgt op de ontwikkeling en het werkplezier van uw medewerkers.

Meer weten?

Wilt u leren en ontwikkelen toepassen binnen uw organisatie? Onze adviseurs helpen u graag verder. Flynth is bereikbaar via info@flynth.nl, telefoonnummer 088 236 77 77, of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Geertje Holtrop

geertje.holtrop@flynth.nl