Nieuws

Flynth doet recordaantal subsidieaanvragen glastuinbouw

Gepubliceerd: 05-06-2019, laatst gewijzigd: 07-06-2019

Flynth adviseurs en accountants heeft voor haar klanten een recordbedrag aan glastuinbouwsubsidie weten aan te vragen. Van de in totaal € 6,9 miljoen die aan de zogeheten Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG)-subsidie beschikbaar was, heeft Flynth meer dan € 1,7 miljoen voor haar klanten aangevraagd.

Met de EHG-subsidie kunnen glastuinbouwbedrijven en samenwerkingsverbanden van glastuinbouwers energiebesparende maatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van nieuwe machines en apparatuur. De subsidie was aan te vragen in de periode van 1 tot en met 26 april 2019.

Groene investering

In totaal zijn er 200 subsidieaanvragen gedaan; daarvan heeft Flynth er maar liefst 52 ingediend. De meeste subsidieaanvragen zijn voor een investering in een aansluiting op een CO2-netwerk (OCAP), gevolgd door tweede energiescherm, luchtbehandelingssysteem en aansluiting op een warmtenetwerk.

Duurzaam rendement

Flynth vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland. Daarom is ‘duurzaam rendement’ een speerpunt binnen hun dienstverlening. Dit doen ze vanuit het besef dat energiebesparing in de teelt en de toepassing van hernieuwbare energiebronnen cruciaal zijn om de ambitieuze doelstellingen voor CO2-emissiereductie in de glastuinbouw te realiseren.  

Bijdragen aan innovatie

Als coöperatieve onderneming is Flynth betrokken bij haar klanten, medewerkers en de omgeving. Deze betrokkenheid zit in het DNA van de organisatie en helpt in streven om de beste kwaliteit te leveren. Flynth geeft op diverse manieren vorm aan deze betrokkenheid. Door mee te denken met anderen, hier specifieke kennis en tijd aan te besteden, anderen te enthousiasmeren en innovatieve bijdragen aan de maatschappij te leveren.

Verantwoordelijkheid nemen

Marianne van der Spek, subsidie-adviseur en projectleider EHG bij Flynth, blikt terug op een hectische, maar succesvolle aanvraagperiode. ‘Het is fantastisch om te zien wat ondernemers allemaal doen om hun bedrijf te verduurzamen en bij te dragen aan een betere leefomgeving. Als adviseur vind ik dat fascinerend. De sector zo toegewijd haar verantwoordelijkheid te zien nemen, maakt mijn job echt te gek!’

Jubileumaanvraag

Frank Hollaar, sectorleider glastuinbouw bij Flynth, verraste Marianne van der Spek met een grote bos bloemen geteeld door Van der Lugt Lisianthus en een solar lantaarn set als blijk van waardering voor deze geleverde prestatie. Een extra bijzonderheid was bovendien het feit dat Marianne de 200ste EHG-aanvraag deed in deze openstelling. Het is de verwachting dat het Ministerie van Landbouw deze subsidieregeling volgend jaar weer beschikbaar stelt.

Meer weten?

Meer weten over de EHG-subsidieregeling of een andere subsidie? Neem dan contact op met Marianne van der Spek of één van de andere subsidieadviseurs van Flynth via subsidie@flynth.nl

Fran Hollaar Marianne vd Spek

 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Marianne van der Spek - van Hof

Marianne.vanderSpek@flynth.nl