Nieuws

EHG subsidie nu ook voor LED en hogedrukverneveling

EHG subsidie nu ook voor LED en hogedrukverneveling
Gepubliceerd: 17-06-2021, laatst gewijzigd: 18-06-2021

Vanaf 18 juni 2021 is de subsidieregeling EHG uitgebreid met drie investeringen. Een aanvraag kan worden ingediend tot en met 1 december 2021. Bij deze regeling bedraagt de subsidie 25% van de subsidiabele kosten.

Naast de reeds gesubsidieerde investeringen als een tweede energiescherm, OCAP aansluiting, aansluiting op een warmtenetwerk/biogas/CO2 netwerk en luchtbehandelingssysteem zijn de onderstaande investeringen aan de regeling toegevoegd:

  • Hogedrukvernevelinginstallatie ten behoeve van kaskoeling. Voorwaarde is dat de maximale druppelgrootte van de nevel 5 micrometer bedraagt. Subsidiabele kosten: € 4 per m2  (maximale subsidie € 100.000)
  • Energiescherm inclusief ophogen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-coating. Plaatsen van een energiescherm inclusief ophogen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-coating. Subsidiabele kosten: € 41 per m2 (maximale subsidie € 500.000)
  • Vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen of installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte bestaande kassen. Hybride systemen worden niet gesubsidieerd. Subsidiabele kosten: € 0,35 per micromol per seconde per vierkante meter geïnstalleerd kasoppervlak (maximale subsidie € 500.000)

Voorwaarde LED belichting

  • Totaal geïnstalleerd vermogen aan LED-belichting (nieuw + reeds aanwezig) mag niet meer dan 80% van het in onderstaande tabel opgenomen vermogen van SON-T voor het gewas zijn;
  • De specifieke lichtstroom moet hoger of gelijk aan 2,50 micromol fotonen per seconde per Watt zijn
  • Maximaal 10% licht met een golflengte van 400–500 nm (blauw) en minimaal 5% licht met een golflengte van 500–600 nm  
  • de installatie van de vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen mag niet leiden tot een hoger geïnstalleerd lichtvermogen in de desbetreffende kas.
  • Binnen vijf jaar na het verlenen van de subsidie wordt het geïnstalleerde lichtvermogen in de desbetreffende kas niet verhoogd.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Marianne van der Spek - van Hof Senior Subsidieadviseur bij Flynth Marianne van der Spek - van Hof

Marianne.vanderSpek@flynth.nl