nieuws

Digitalisering van uw administratie in Coronatijd

Digitalisering van uw administratie in Coronatijd
Gepubliceerd: 29-07-2020, laatst gewijzigd: 04-08-2020

U loopt er ongetwijfeld zelf ook tegenaan: Covid-19 maakt dat u dingen anders doet dan u deed. In eerste instantie gedwongen door de situatie, maar er ontstaan wellicht ook nieuwe gewoontes die u eigenlijk beter bevallen en waaraan u wilt blijven vasthouden, ook al is dat vanuit Covid-19 niet meer nodig. Op gebied van uw administratie geldt mogelijk hetzelfde.

Wanneer u tot op heden uw administratie nog op papier aanlevert, zult u ongetwijfeld begrepen hebben dat wij daar als Flynth adviseurs en accountants, anders mee omgaan dan voorheen. De eerste stap die wij zetten bij het ontvangen van een administratie, is om deze zodanig te verwerken, dat de administratie voor medewerkers digitaal beschikbaar is. Ook wij liepen er tegenaan dat Covid-19 heeft geleidt tot een andere werkwijze. Medewerkers van Flynth werken voor een deel vanuit huis. Wij willen niet dat uw administratie in auto of fietstas van de ene naar de andere plek wordt verplaatst. Daarom zorgen wij er nu voor dat de administraties die nog op papier ontvangen worden, direct digitaal beschikbaar komen voor medewerkers.

Is dit de ideale werkwijze? Nee, dat is het niet. Het is de bést mogelijke werkwijze wanneer u zelf uw administratie nog op papier bijhoudt en aanlevert. Inmiddels zijn er echter veel ondernemers die zelf de administratie digitaal bij ons aanleveren. Behoort u tot de ondernemers die de administratie nog op papier aanleveren, dan kunt u uiteraard ook overstappen naar digitaal aanleveren, graag zelfs! Vanuit Flynth adviseurs en accountants zullen wij u daar komende periode ook actief naar vragen.

Waarom digitaal aanleveren van uw administratie?

Naast de hierboven genoemde reden, zijn er meer redenen om uw administratie digitaal te voeren en digitaal bij ons aan te leveren. Leveranciers sturen u steeds vaker facturen per mail in plaats van per post. Hoe handig is het als u de facturen niet meer hoeft te printen, maar direct kunt doorsturen naar uw eigen digitaal factuur archief! De belastingdienst stelt ook eisen aan uw administratie. Één van die eisen is dat facturen die u digitaal ontvangt ook digitaal door uw bewaard moeten worden. Een tweede vereiste is dat uw administratie in de meeste gevallen verplicht verwerkt moet worden op basis van factuurstelsel.

In een tijd waarin steeds meer gedigitaliseerd wordt en dit ook steeds meer vereist wordt, bieden wij u als Flynth uiteraard een goede mogelijkheid om uw administratie te digitaliseren.

Hoe werkt dit dan?

In plaats van de map met facturen bij ons op kantoor te brengen of naar ons op te sturen, levert u de facturen digitaal bij ons aan. U logt vervolgens in via het klantportaal (MijnFlynth) en kunt daar elke factuur terugvinden in uw digitaal factuurarchief. Flynth zorgt dat de facturen continue verwerkt worden in uw administratie.

We merken dat het soms best wennen is om de manier van verwerken en aanleveren van uw administratie aan te passen. U bent het immers vaak al vele jaren gewend op de vertrouwde manier. Maar we merken ook dat een nieuwe werkwijze snel went en we denken graag met u mee hoe u uw administratie het handigste kunt inrichten.

De voordelen

U houdt uw administratie digitaal bij en levert deze digitaal bij ons aan. Uw gegevens staan dan digitaal op een veilige plaats en u en wij kunnen er altijd bij. U voldoet aan de eisen van de belastingdienst. U ontvangt steeds meer facturen van uw leveranciers per e-mail en kunt deze op een snelle en eenvoudige manier in uw administratie verwerken. Omdat u uw facturen doorlopend bij ons aanlevert, kunnen wij uw administratie continue bijhouden. Wij kunnen u vervolgens ook sneller inzicht geven in de cijfers van uw onderneming.

Het digitaal aanleveren van uw administratie is dus ook een voorbeeld van een aanpassing in werkwijze die deels vanuit gedwongen situatie is ontstaan, maar die ook in de toekomst zal blijven!

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Theme picker

Paula Wientjens - Bulk

Paula.wientjens@flynth.nl