Nieuws

Coronacrisis en uw personeel – betaalt u uw oproepkrachten door?

Coronacrisis en uw personeel – betaalt u uw oproepkrachten door?
Gepubliceerd: 14-12-2020, laatst gewijzigd: 18-02-2021

Als u met oproepkrachten werkt, kunt u besluiten om ze niet meer op te roepen voor arbeid. Het uitgangspunt is dat de oproepkracht niet werkt en u dus geen salaris uitbetaalt. Een logische redenatie in deze tijd, die echter niet zonder risico is voor u als werkgever.

Het risico bestaat dat als u de oproepkracht vaak hebt opgeroepen, een oproepkracht zich kan beroepen op een zogeheten rechtsvermoeden over de omvang van de arbeidsovereenkomst. Een ander risico is dat u niet het verplichte aanbod van een vaste urenomvang hebt gedaan aan de oproepkracht. In dat geval kan de oproepkracht een loonvordering indienen met een terugwerkende kracht tot vijf jaar. Los van deze risico’s is het ook belangrijk om na te gaan wat niet doorbetalen met oproepkrachten doet. Denk hierbij aan de binding met uw onderneming.

Gevolgen voor de NOW-subsidie

Het wel of niet doorbetalen van oproepkrachten kan ook gevolgen hebben voor uw NOW-subsidie. Tijdens de NOW 3 krijgt u de ruimte om de loonsom gedeeltelijk te verlagen, zonder dat u daarvoor gekort wordt op de subsidie. Wanneer u oproepkrachten niet meer oproept en uitbetaalt, dan kunt u het risico lopen dat u (een deel) van de verkregen subsidie achteraf moet terugbetalen als de loonsom verder daalt dan het vrijstellingspercentage.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het doorbetalen van oproepkrachten? Welke risico’s hieraan zijn verbonden en wat dit met uw NOW-subsidie doet? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Isabelle Dewulf Adviseur HR Services bij Flynth Isabelle Dewulf

isabelle.dewulf@flynth.nl