Nieuws

Btw-correctie privégebruik zakelijke auto voordeliger?

Gepubliceerd: 14-04-2017, laatst gewijzigd: 25-04-2017

In het bericht van 4 april jl. sprak Flynth de verwachting uit dat de Hoge Raad in april uitspraak zal doen over de berekening van de btw-correctie over het privégebruik van een zakelijke auto. Deze verwachting is uitgekomen. De Hoge Raad heeft inmiddels op 21 april 2017 arrest gewezen in alle vier door Flynth gevoerde proefprocedures over dat onderwerp.

Uitkomst procedures

De Hoge Raad heeft de bestaande regelingen over de btw-correctie in stand gelaten, maar ook uitgebreid. U mag als ondernemer een redelijke schatting van die btw-correctie maken. Hoe u dat mag doen en of dit voor u als ondernemer voordeliger is, is nog niet duidelijk. Daarover is het ministerie van Financiën zich nog aan het beraden. Vermoedelijk zal er ook nog worden overlegd met diverse belastingadviseurs, waaronder Flynth. Over de uitkomst van die overpeinzingen zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail fiscale-zaken@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Tom Kleinpenning

Tom.Kleinpenning@flynth.nl