Werken bij Flynth

Blog: recruiter bij Flynth

Blog: recruiter bij Flynth
Gepubliceerd: 03-07-2020, laatst gewijzigd: 29-01-2021

Ik ben het recruitmentvak ingerold. Ik startte mijn loopbaan in een commerciële functie, als intercedent bij een uitzendbureau. Inmiddels weet waar ik energie van krijg: mensen om me heen! Na zes jaar wilde ik aan de andere kant van de tafel zitten en een bijdrage leveren om een organisatie te kunnen laten groeien. Dat vind ik nu terug in mijn functie als corporate recruiter bij Flynth.  
 
Wanneer ik op kantoor werk, hoor ik om me heen wat er gebeurt en wat collega’s doen: je proeft de sfeer. Juist dát is wat je wilt overbrengen op nieuwe kandidaten. Het leuke aan mijn functie is dat ik met veel verschillende personen te maken heb. Ik spreek met veel collega’s binnen Flynth en met verschillende mensen buiten onze organisatie, zoals natuurlijk sollicitanten. Ik voer sollicitatiegesprekken met schoolverlaters én met ervaren adviseurs en accountants. Mensen met verschillende inzichten en ervaringen ontmoeten. Juist daar krijg ik veel energie van. 

Een kopje koffie drinken kan geen kwaad 

Ik werd getriggerd door de vacature van corporate recruiter bij Flynth en ik dacht: een kopje koffie drinken kan geen kwaad. Drie gesprekken later was ik ontzettend enthousiast over de functie én Flynth als organisatie. Want een corporate recruiter heeft een mobiele functie met veel vrijheid, ik ben verantwoordelijk voor twee regio’s in het land. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden om dat kopje koffie te drinken met een potentiele werkgever, want je weet nooit wat het je oplevert!  

Samenstelpraktijk en audit 

De verschillen tussen samenstelpraktijk en audit? Ik had géén idee, toen ik startte bij Flynth. Toch heb ik me de accountancybranche snel eigen gemaakt. Door meteen sollicitatiegesprekken te gaan voeren met kandidaten, mét een collega uit de praktijk erbij, heb ik snel veel geleerd over het accountancy-vak. Mijn eerste jaar bij Flynth vloog voorbij. Naast mijn werkzaamheden als corporate recruiter, was ik ook veel te vinden als recruiter op bedrijvenmarkten voor studenten. De afwisseling tussen sollicitatiegesprekken voeren met ervaren kandidaten en het contact met enthousiaste starters en studenten, was een hele leuke combinatie (Lees hier wie je nu kunt tegenkomen op campus van Flynth red.). 

Een kijkje in de keuken voor studenten en starters 

Aan het einde van dit schooljaar 2019/2020 stonden een aantal inhousedagen op de planning. Tijdens deze inhousedagen geven we studenten en starters een kijkje in onze keuken. Ze krijgen meer te weten over werken bij Flynth. Een live rondleiding op een van onze kantoren met afsluitende borrel was nu door corona niet mogelijk. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een online inhousedag. Via Teams praten we de deelnemers bij. We hebben de smaak te pakken, dus ook in juli staat er weer een inhousedag op de planning, dit keer voor de samenstelpraktijk

Kennismaken via beeldbellen 

Bij Flynth voeren we, in verband met de coronamaatregelen, digitale sollicitatiegesprekken. Ik was er in het begin sceptisch over. In hoeverre kan je iemand beoordelen via beeldbellen? Mijn mening daarover is veranderd: een gesprek voeren met videobellen gaat prima! Je krijgt een goede indruk van een kandidaat. Digitale sollicitatiegesprekken zijn een welkome back-up, om alle gesprekken door te laten lopen. Ik heb veel positieve terugkoppeling gehad van kandidaten.   

Voorbereiding is het halve werk 

Als tip voor sollicitanten zou ik willen meegeven: voorbereiding is écht het halve werk. Goed voorbereiden doe je door de website van het bedrijf goed te bekijken, eventueel het jaarverslag er bij te pakken, je gesprekspartners opzoeken op LinkedIn, maar ook zeker door vragen voor te bereiden. Schrijf deze ook op en houd ook een notitieblok bij je tijdens het sollicitatiegesprek. Noteer ook zeker dingen die je hoort tijdens het sollicitatiegesprek. Uit eigen ervaring weet ik dat je door spanning nog wel eens wat kan vergeten, maar wat voor jou wel belangrijk is. Door dit op te schrijven kan je het altijd teruglezen.  

Solliciteer je bij Flynth, dan is de kans groot dat je met José in contact komt (of met een van haar collega’s). Wil je meer weten over werken bij Flynth? Neem gerust contact op met haar! 
jose.cats@flynth.nl of bel of WhatsApp naar 06-50008599.

Werken bij Flynth

De vacatures bij Flynth bekijk je hier. Bijvoorbeeld assistent accountant, senior assistent accountant of accountant in opleiding.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 
José Cats Corporate Recruiter bij Flynth José Cats

jose.cats@flynth.nl