Werken bij Flynth

Heleen: Digitaal kennismaken

Heleen: Digitaal kennismaken
Gepubliceerd: 26-06-2020, laatst gewijzigd: 08-07-2020

Op 2 juni 2020 ben ik gestart bij Flynth als junior marketing- en communicatiemedewerker. Flynth was nog normaal geopend ten tijde van mijn sollicitatiegesprek. Hierdoor heb ik de sfeer op kantoor al kunnen proeven. Kort na dat gesprek, kwam het coronavirus. Best een uitdaging: starten aan een nieuwe baan, wetende dat ik de eerste periode vooral vanuit thuis zou gaan werken. 

Kennismaken tijdens een digitale onboarding

Oorspronkelijk zouden we met alle nieuwe werknemers voor 2 dagen op onboarding gaan in Elspeet, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten, het onboarding programma werd daarom online gedaan. Desalniettemin heb ik mijn onboarding als enorm positief ervaren: de sfeer tijdens de onboarding was – ook digitaal - erg leuk. Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Het is toch gek om een onboarding online te doen en ik had verwacht dat het een stuk onpersoonlijker zou zijn. Maar er hing een prettige sfeer in de groep en er was voldoende ruimte om vragen te kunnen stellen en om elkaar wat beter te leren kennen. Naast leuke activiteiten – zoals bingo – werd er veel praktische informatie gedeeld. Ook kregen we duidelijke uitleg over alle programma’s waar Flynth mee werkt en hoe je als medewerker het database managementsysteem en CO – het intranet van Flynth kunt gebruiken. Ook is op een leuke en duidelijke manier de benodigde corporate informatie behandeld, bijvoorbeeld over de kernwaarden van de organisatie. Uiteraard was het jammer dat je elkaar als nieuwe medewerkers niet live kon ontmoeten, maar door het leuke online-programma was er op die manier toch ruimte elkaar te leren kennen! 

Niet in het diepe gegooid worden

Het was voor mij de eerste keer dat ik echt een onboarding programma heb bijgewoond bij een organisatie. Ik was echt verbaasd over de wijze waarop dit bij Flynth geregeld is. Het is zo fijn om op deze manier aan je nieuwe baan te starten! Ik heb dit nog nooit zo ervaren bij andere organisaties. Ik was gewend om als medewerker veel meer in het diepe te worden gegooid en alle praktische zaken – zoals de organisatiestructuur en de programma’s waar de organisatie mee werkt – zelf te moeten uitzoeken. Met het onboarding programma werden deze zaken allemaal behandeld. Hiermee begin je veel prettiger en zelfverzekerder aan de eerste werkdag.

Goed voorbereid van start

Tijdens mijn eerste werkdag op kantoor stond er een rugtas voor mij klaar met daarin alle benodigdheden zoals een telefoon, laptop, een quick reference guide en de checklists en bingokaart voor de eerste dag. Ook werd ik fijn opgevangen door een aantal collega’s van de marketingafdeling. Er werd zelfs halverwege deze eerste werkdag een bloemetje gebracht om me welkom te heten!

Gezamenlijke start van de dag

Het is natuurlijk jammer dat ik een deel van mijn collega’s niet kan ontmoeten, maar gelukkig biedt Teams uitkomst: momenteel ben ik druk bezig met het voeren van digitale kennismakingsgesprekken. Ik hoop dat we snel naar kantoor kunnen en we elkaar ‘in het echt’ kunnen ontmoeten! Ik ben in een ontzettend leuk team terecht gekomen. Mijn collega’s zijn allemaal heel behulpzaam, ik kan met al mijn vragen bij hen terecht. Het contact is goed en er hangt een fijne sfeer. Elke dag om 08.30 uur hebben we een dagstart, waarin iedereen vertelt wat er die dag op de planning staat. Dit is ook het moment om elkaar (hulp)vragen te stellen. Het is fijn om dit contactmoment te hebben aan het begin van de dag. Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Flynth en kijk uit naar de projecten die eraan komen. Ik denk dat ik bij Flynth veel ga leren en ik hoop om – samen met het team waarin ik werk – heel veel mooie dingen te realiseren.

Heleen de Walle is junior marketing- en communicatiemedewerker bij het hoofdkantoor van Flynth in Arnhem.

Werken bij Flynth

Ook werken bij Flynth? Bijvoorbeeld als belastingadviseur of junior belastingadviseur? Kijk dan even hier.
Alle vacatures bekijken, zoals senior accountant, data marketeer, (assistent) accountant of bouwkundig tekenaar.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Heleen de Walle

heleen.dewalle@flynth.nl