Subsidieadvies

Als jonge agrariër toekomstbestendig naar 2021

Als jonge agrariër toekomstbestendig naar 2021
Gepubliceerd: 27-10-2020, laatst gewijzigd: 13-11-2020

Wil je investeren in jouw onderneming en een stap zetten op weg naar een duurzame toekomst voor jouw bedrijf? Let dan goed op. Vanaf december 2020 kun je voor de laatste keer een aanvraag POP3 Jonge Landbouwers (POP3 JOLA) indienen. 

Met de POP3-subsidie JOLA ondersteunt en stimuleert de overheid boeren en tuinders jonger dan 41 jaar om beter in te spelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving. Jouw bedrijf toekomstbestendig maken? Pak dan je kans: de POP3 JOLA-subsidie wordt opengesteld voor nieuwe aanvragen. De aanvraagronde loopt van 7 december 2020 tot en met 12 februari 2021. 

Laatste ronde

Door alle ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de Europese Unie nog geen vervolgprogramma – POP4 of anderszins – vastgesteld. Wel is er een extra POP3 JOLA-ronde. Naar verwachting is dit de laatste mogelijkheid om subsidie te krijgen voor investeringen die de afgelopen jaren op de lijst van 26 mogelijke investeringscategorieën stonden. Deze lijst van investeringen bevat hoofdzakelijk investeringen op de gebieden duurzame energie, precisielandbouw en dierenwelzijn. Je kunt over een investering maximaal 30% subsidie ontvangen, met een maximum van 20.000 euro.  

Mogelijkheden

De details van de regeling zijn nog niet bekend. Maar je doet er niettemin goed aan om toch al te werken aan een strategisch bedrijfsplan voor de komende jaren. Met dit plan leg je namelijk de basis voor een toekomstbestendig bedrijf. Daarnaast is het de routekaart en de onderlegger voor de POP3 JOLA en voor andere subsidiemogelijkheden. 

Flynth helpt je verder! 

Wij staan ook tijdens deze openstellingsronde klaar voor jonge boeren en tuinders. Ben je jonger dan 41 jaar, heb je investeringsplannen voor de komende drie jaar en wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op.
 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Ingrid Tijs

ingrid.tijs@flynth.nl