Versterk en verduurzaam

Versterk en verduurzaam

Maak slim gebruik van de JOLA - subsdieregeling

U bent een jonge ondernemer in de agrarische sector en wilt investeren in de onderneming. De Jonge Landbouwers subsidieregeling (JOLA) is bedoeld om jonge agrarische ondernemers te ondersteunen in het verduurzamen en versterken van hun bedrijf. 

U hebt recht op 30% subsidie op uw investering voor de aanschaf van modernere voorzieningen, installaties en machines. Het maximale subsidiebedrag is 20.000 euro. 

Wanneer kom ik in aanmerking?

  • U bent jonger dan 41 jaar
  • U heeft een erkende opleiding heeft doorlopen of 3 jaar werkervaring als agrariër
  • U heeft een zelfstandig gevestigde onderneming óf u bent ondernemer in een samenwerkingsverband (bijv. een maatschap) als het maar een agrarisch bedrijf is
  • Werkt u in samenwerkingsverband, dan is het belangrijk dat u een blokkerende stem hebt bij ondernemersbeslissingen van meer dan 25.000 euro en ook niet meer in de proefperiode van de maatschap zit
  • U hebt niet eerder subsidie in het kader van de JOLA ontvangen

Hoe werkt het

U behaalt per investering een score op duurzaamheid. De subsidie die u ontvangt is afhankelijk van het beschikbare budget en uw score. U hebt na ontvangst van de subsidiebeschikking 2 jaar de tijd om de activiteiten uit te voeren. Meer weten of direct een aanvraag regelen? Neem contact met ons op. Onze subisidieadviseurs helpen u graag!