Testament

Testament

Regel het goed: ondernemen en testament

Vraagt u zich af: beschermt mijn testament de continuïteit van mijn onderneming? Hoe zit het met de waarderingsvoorschriften Sw en de formulering van het legaat? Is mijn overlijdensrisicoverzekering goed geregeld? Onze juridisch adviseurs adviseren en begeleiden u graag bij al uw vragen rondom ondernemen en testament.

Wanneer u overlijdt zonder testament, bepaalt de wet wat er met uw vermogen gebeurt en wie uw erfgenamen zijn. Wilt u daarvan afwijken? Maak dan een testament. De juristen van Flynth adviseren en begeleiden u onder meer bij het maken en wijzigen van testamenten. Al dan niet in combinatie met:

  • een eventuele bedrijfsopvolging 
  • huwelijkse voorwaarden maken, wijzigen of opheffen
  • een nalatenschap aanvaarden of verwerpen
  • aangifte erfbelasting doen
  • een nalatenschap afwikkelen en verdelen

Onze dienstverlening

Bij Flynth werken juristen die zich hebben gespecialiseerd in erfrecht en het thema ‘ondernemen en testament’. In samenwerking met accountants, fiscalisten en andere collega’s komt uw juridisch adviseur tot een oplossingsgerichtheid advies. Wij beschermen uw belangen én de continuïteit van uw onderneming.

Flynth beantwoordt ook graag al uw vragen rondom:

  • De positie van uw partner (mocht u overlijden)
  • Boedelafwikkeling met internationale aspecten
  • Belang van de bedrijfsopvolger versus de overige kinderen
  • Vergoedingsrecht en uitsluitingsclausule
  • Wetsvoorstellen bescherming erfgenamen ten schulden

Goede verhoudingen beschermen

Uw adviseur kan ook als mediator optreden, om de verhoudingen tussen erfgenamen te beschermen. Mocht de afwikkeling van de nalatenschap leiden tot onenigheid in de familie, dan kan het tijdig inschakelen van een mediator voorkomen dat de onenigheid tussen de erfgenamen ontaardt in een meer ingrijpend conflict.

Waarom een ondernemerstestament?

In uw ondernemerstestament bepaalt u wat er na uw overlijden gebeurt met uw vermogen, waaronder uw onderneming en/of aandelen. Heeft u vragen over uw ondernemerstestament? Flynth kent alle mogelijkheden en realiseert een optimale afstemming op andere akten zoals de maatschapsovereenkomst en huvo.

Een vestiging bij u in de buurt

Bel 088 36 76 20

Kosteloos eerste advies

Kosteloos eerste advies

Bent u benieuwd wat Flynth voor u kan betekenen? E-mail info@flynth.nl of bel 088 236 76 20. U wordt teruggebeld door een juridisch adviseur met kennis van het thema ‘ondernemen en testament’. U krijgt kosteloos een eerste advies van ongeveer een half uur (telefonisch of face-to-face) en hoort meer over onze mogelijke aanpak.