De ondernemer privé

De ondernemer privé

Van huwelijksvoorwaarden, testamenten en echtscheiding tot het afschermen van risico’s. Flynth adviseert bij al uw vragen over ondernemen en privézaken.

Hoe zit het: ondernemen en privézaken

Van huwelijksvoorwaarden, testamenten en echtscheiding tot het afschermen van bestuurdersaansprakelijkheid. Flynth adviseert u graag bij al uw vragen over ondernemen en privézaken. Onze notarieel opgeleide adviseurs zorgen dat uw testament en huwelijksvoorwaarden perfect aansluiten op de zakelijke werkelijkheid.

Uw adviseur kent alle actuele ontwikkelingen. Zo gaat het huwelijksvermogensrecht veranderen, waarbij de gemeenschap van goederen wordt beperkt. Ook is er recente jurisprudentie over de uitleg van clausules in testamenten die hogere erfbelasting met zich meebrengen. In zo’n geval is het van belang om die clausules te veranderen.

Onze academisch geschoolde adviseurs hebben een notariële beroepsopleiding gevolgd. Zij zijn specifiek toegerust voor uw vragen rondom ondernemen en privézaken en soms zelfs een autoriteit in:

  • Advies over of beoordelen van huwelijksvoorwaarden.
  • Het opstellen van testamenten die passen bij uw zakelijke werkelijkheid (bijvoorbeeld géén bepalingen die regelingen in vennootschapsakten ongedaan maken).
  • Advies over de huwelijksvoorwaarden bij echtscheiding.
  • Advies over het afschermen van bestuurdersaansprakelijkheid.

Persoonlijke aanpak, brede expertise

Met Flynth kiest u voor een persoonlijke aanpak, praktisch advies en overzicht: wij brengen alle belangen in beeld, ook die van uw onderneming. Samen met onze collega-accountants, -fiscalisten en andere adviseurs bieden wij u brede expertise en dienstverlening. Onze aanpak leidt in veel gevallen tot:

  • huwelijksvoorwaarden en testamenten die passen bij uw privé- en bedrijfssituatie
  • fiscaal passende testamenten
  • een zorgvuldig oordeel over de positie in een echtscheiding, waarin we ook het belang van de onderneming meenemen
  • succesvolle onderhandelingen over een echtscheidingsconvenant

Wat Flynth voor u kan doen

Agenda

Er staan op korte termijn geen activiteiten op de agenda. Bekijk de algemene agenda

Let op: Periodiek verrekenbeding

Bent u onder huwelijkse voorwaarden getrouwd? Dan hebt u waarschijnlijk te maken met een periodiek verrekenbeding. Zorg dat u dit jaarlijks correct verrekent. Anders wordt de waarde van het volledige aanwezige vermogen in het geval van een scheiding 50%-50% verdeeld. Dit is wellicht niet wat u voor ogen had.
Gratis eerste gesprek

Gratis eerste gesprek

Wilt u meer informatie? Neem contact op via e-mail info@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 76 20. Wij maken graag op korte termijn een afspraak met u voor een gratis eerste gesprek met een ervaren juridisch adviseur. Het gesprek is telefonisch of bij ons op kantoor en duurt ongeveer een half uur.