Partnerschap

Partnerschap

Ondernemen en het huwelijk of partnerschap

Van het opmaken, veranderen of opheffen van huwelijkse voorwaarden tot het opstellen van een echtscheidingsconvenant of alimentatieregeling: Flynth adviseert u graag bij al uw vragen rondom ondernemen en het huwelijk. Onze adviseurs kunnen ook optreden als mediator, zodat u een rechtszaak voorkomt.

Het aangaan en beëindigen van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen heeft juridische, fiscale en financiële gevolgen. Voor u en mogelijk ook voor uw onderneming. Dit wordt deels door de wet bepaald, al kunt u zelf ook veel regelen. Met huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden:

  • Beschermt u (het vermogen van) uw partner tegen het ondernemersrisico.
  • Beschermt u de continuïteit van uw onderneming bij een echtscheiding.

Flynth brengt de mogelijkheden en risico’s helder voor u in kaart. Uw adviseur begeleidt u graag bij het vinden van oplossingen die aansluiten op uw wensen.

Onze dienstverlening

Wij adviseren en begeleiden u onder meer bij:

  • Huwelijkse voorwaarden wijzigen, aangaan of opheffen
  • Echtscheiding, alimentatie, verdeling, ouderschapsplan
  • Verrekening op grond van een periodiek verrekenbeding
  • Niet-uitgevoerd periodiek verrekenbeding
  • Faillissement en WSNP

Hierbij kunnen de juristen van Flynth als adviseur één van de betrokken partijen bijstaan. Of wij treden op als onpartijdige mediator voor alle betrokkenen.

Periodiek verrekenen

Echtgenoten die onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, hebben bijna altijd te maken met een periodiek verrekenbeding. Bent u getrouwd onder huwelijkse voorwaarden? Zorg dan dat u correct jaarlijks verrekent met uw partner. Uw Flynth-adviseur kan u helpen bij de berekening en correcte vastlegging van de verrekening.

Ondernemen en het huwelijk beëindigen

Als echtparen gaan scheiden, komt er veel op ze af. Dat geldt zeker ook voor die situaties waar het ondernemers betreft. Hoe handelt u dit zakelijk en financieel zo goed mogelijk af? Een mediator van Flynth begeleidt u graag. Door samen een oplossing te vinden, voorkomt u een (dure) rechtszaak.

Wat Flynth voor u kan doen

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt

Bel 088 236 76 20

Deskundige, duidelijke aanpak

Flynth staat voor een deskundige, duidelijke aanpak. In samenwerking met fiscalisten, accountants en andere collega’s komt uw adviseur snel met een oplossingsgericht advies. Wij gaan graag persoonlijk met u in gesprek om uw vraag te bespreken. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Kosteloos eerste advies

Kosteloos eerste advies

Bent u benieuwd wat Flynth voor u kan betekenen? E-mail info@flynth.nl of bel 088 236 76 20. U wordt teruggebeld door een juridisch adviseur met kennis van ondernemen en het huwelijk. U krijgt kosteloos een eerste advies van ongeveer een half uur (telefonisch of face-to-face) en hoort meer over onze mogelijke aanpak.