Mediation

Mediation

Samen eruit komen met mediation

Hebt u vragen over ontslag of een meningsverschil binnen uw (familie)bedrijf? Gaat u scheiden, terwijl u met uw partner een onderneming runt? Of zit u als franchiser niet op één lijn met uw formuleorganisatie? Los samen de situatie zo snel mogelijk goed op en voorkom een (dure) rechtzaak. Mediation van Flynth kan helpen.

De wet- en regelgeving rondom huwelijksvermogens- en alimentatierecht is sterk in beweging. Ook de Wet werk en zekerheid (Wwz) is een actueel thema waarover binnen bedrijven vragen en misverstanden kunnen ontstaan. Hetzelfde geldt voor de actualiteiten rondom zzp’ers.

Echtscheidings- of arbeidsmediation helpt u om - buiten de rechter om - een conflict op te lossen en de onderliggende belangen te bespreken. Deelname is vrijwillig, maar níet vrijblijvend. Partijen werken samen aan een oplossing. Het traject verloopt via vier fasen:

Uw mediator bespreekt met u de manier van werken en maakt afspraken met u en de andere partij. Het is belangrijk dat partijen elkaars belangen erkennen. Alleen zo kunt u samen een oplossing vinden.

Vervolgens bekijkt u met de mediator wat het geschil is en wat de wensen voor de toekomst zijn. U bespreekt samen de praktische zaken.

Hierna bespreekt u de mogelijke oplossingen en zoekt u overeenstemming. Uw mediator stimuleert dat beide partijen samen oplossingen formuleren.

Als beide partijen bereid zijn om actief mee te werken aan een oplossing, legt uw mediatior deze vast in een mediationovereenkomst.

Waarom (arbeids)mediation?

Mediation is meestal een succes, veel vaker dan als er advocaten worden ingeschakeld. In zeker 85% van de gevallen sluiten we een mediationovereenkomst waar beide partijen tevreden over zijn. Meestal delen partijen de kosten. Per persoon is een mediator dan al snel tweeënhalf keer goedkoper dan een advocaat.

Vaak is mediation ook relatief snel succesvol. Bij scheidingen bijvoorbeeld zijn drie tot vijf gesprekken vaak voldoende, terwijl een zaak voor de rechter zo maanden kan duren. Ook geschillen rondom bedrijfsovername, samenwerking en arbeidsrelaties worden met arbeidsmediation meestal veel sneller opgelost.

Wat Flynth voor u kan doen

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt

Bel 088 - 236 71 78

Geregistreerd bij de MfN

Alle mediators van Flynth zijn geregistreerd bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). We voldoen aan hoge eisen aan o.a. het bijhouden van vaardigheden en beschikken over jarenlange ervaring in mediation. Neem gerust contact op voor meer informatie, óók als u verder geen klant bent bij Flynth.

Meer informatie

Onze adviseurs staan voor u klaar

Onze adviseurs staan voor u klaar

Bent u op zoek naar een mediator? Dan wilt u waarschijnlijk op korte termijn hulp. Daar houden we altijd rekening mee. Neem contact op met Flynth via e-mail jacqueline.hermsen@flynth.nl, telefoonnummer 088 – 236 71 78 of vul het contactformulier in voor een afspraak bij u in de regio. Zodat u zo snel mogelijk weer prettig en positief kunt ondernemen.

NEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURSNEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURS

Alexander Vromans

Alexander Vromans

Senior Bedrijfsadviseur

+31882368238 of mail

meer over Alexander

Hans Verweij

Hans Verweij

Senior Bedrijfsadviseur

+31882369290 of mail

meer over Hans

Paula Sjerps

Paula Sjerps

Senior Adviseur Arbeidszaken

+31882367299 of mail

meer over Paula

Helène Roele

Helène Roele

Senior Bedrijfsadviseur

+31882369056 of mail

meer over Helène

Jacqueline Hermsen

Jacqueline Hermsen

Senior Juridisch Adviseur

+31882367178 of mail

meer over Jacqueline

Theme picker