My Flynth

Flynth Focus, sterker in strategie

Gun uzelf een unieke kijk in de toekomst. Ontwikkel stapsgewijs uw bedrijfsstrategie en uw persoonlijke strategie samen met uw Flynth-adviseur.

Hoe staat uw onderneming er in 2030 voor?

Er spelen grote veranderingen in en rond de land- en tuinbouw  zoals schaalvergroting, intensivering, klimaatverandering en daarmee gepaard extremer weer, bevolkingsgroei, bodem- en waterproblematiek. Langzamerhand komt de sector daarmee onder druk te staan, en roepen steeds meer mensen om structurele vormen van vernieuwing, om transitie.

U bent ooit begonnen met uw onderneming, omdat u wilde ondernemen. Vrij voelen om zelf te kunnen beslissen welke richting u op zou gaan en hoe uw onderneming eruit zou komen te zien. U weet en voelt dat het tijd is om u meer te focussen op de toekomst, maar vind het lastig om dit concreet te maken. Nadenken over de toekomst is lastig, confronterend, tijdrovend.

Frank Hollaar; Senior Bedrijfsadviseur

Frank Hollaar; Senior Bedrijfsadviseur

FlynthFocus helpt ondernemers om even uit de realiteit van de dag te stappen en stil te staan bij de toekomst. Bel mij gerust eens voor vrijblijvend advies via 088 236 74 91 of stuur een e-mail.

Waaruit bestaat het FlynthFocus traject?

  • Intake gesprek -> We bespreken uw huidige situatie, formuleren het doel en bepalen de gewenste doorlooptijd
  • Breinstijl en drijfveren onderzoek -> Via een tweetal testen analyseren en bespreken wij uw persoonlijke doelstellingen in het perspectief van uw bedrijfsstrategie
  • Toekomstbeelden en klantsegmenten -> Met de verrassende backcasting methodiek bepalen wij uw toekomstige positionering aan de hand van uw toekomstige klantsegmenten en de toekomstbeelden van 2050, afkomstig van exclusief rapport ontwikkeld door HAS Hogeschool, Achmea/Interpolis, Rabobank, Ministerie van LNV ZLTO en Flynth
  • Waardepropositie en strategische doelstellingen -> Wij analyseren samen met welke producten en diensten u waarde kunt toevoegen en formuleren de strategische doelstellingen die hier bij horen
  • Oplevering en bespreken van adviesrapport -> Tijdens de afsluitende bijeenkomst bespreken we met u het adviesrapport. De strategische doelstellingen voor uw onderneming zijn hierin uitgewerkt tot een concreet plan van aanpak

René van Kester;

René van Kester;

Wij geloven in deze kwaliteitsformule en weten dat je geen moment je aandacht kunt verliezen om op dat niveau te acteren. Wij zijn procesmanagers pur sang en dat maakt het daarom wel lastig om ook structureel met de toekomst en strategie van het bedrijf bezig te zijn.’ Aldus René van Kester, mede-eigenaar van het familiebedrijf. ‘Maar dat betekent niet dat wij de ogen sluiten voor de ingrijpende ontwikkelingen in de maatschappij, de economie en de sector. Flynth bood ons de kans om gestructureerd met die toekomst aan de slag te gaan en onze koers te bepalen. 


Als we niets aan onze strategie doen, blijven we heus nog wel een tijd dobberen, maar we willen gewoon weten welke haven we gaan kiezen om aan te leggen en hoe die eruit ziet. We willen zelf in control blijven van onze toekomst en niet passief ondergaan wat we zelf hadden kunnen zien aankomen.  

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws