Toekomstdromen

Toekomstdromen

De mogelijkheden na een ICT-onderneming zijn eindeloos

Even wegdromen: wat zou u doen als u geen ICT-bedrijf meer heeft?

Deze inspirerende ICT-ondernemers gingen u voor.

Durft u wel eens hardop te dromen? Wat staat er dan op uw wensenlijstje? Een mooie reis maken, een nieuw bedrijf opstarten als serial entrepreneur of misschien wilt u wel als filantroop aan de slag? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Als u uw ICT-onderneming succesvol verkoopt, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. De verkoop is niet alleen een eindpunt, maar zeker ook een nieuwe start. U kunt namelijk nog zoveel andere interessante dingen met uw tijd, kennis en geld doen.

Zij gingen u voor
Na verkoop gaan veel ICT-ondernemers iets anders doen met hun tijd, geld en opgedane kennis. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag als serial entrepreneur. En er is meer mogelijk: bijvoorbeeld start-ups begeleiden of een wereldreis maken. Kijk maar naar deze drie succesvolle ICT-ondernemers. Zij verkochten hun bedrijf en maakten daarna hun dromen werkelijkheid. Laat u inspireren door hun verhalen.

Serial entrepreneur: Michiel Muller
Michiel begint zijn eerste ondernemingsavontuur in 2000, als hij tankstationketen Tango mede opricht. Daarna volgt in 2004 de oprichting van Route Mobiel, waarmee hij het monopolie van de ANWB op pechhulp doorbreekt. Hij blijft investeren in innovatieve concepten, vaak in de ICT-branche. Op dit moment is hij onder meer betrokken bij Picnic, een innovatief thuiswinkelconcept.

Wereldreis: Garrett Gee
Als programmeur was de Amerikaan Garrett Gee betrokken bij het bedrijf achter de code en software van Snapchat. Toen het bedrijf in 2014 voor 54 miljoen dollar werd verkocht, had hij zijn handen vrij. Hoeveel hij precies van het bedrag kreeg, is niet bekend. Maar het was genoeg om als 28-jarige met zijn vrouw en twee kleine kinderen op wereldreis te gaan. Een vrije manier van leven die veel meer bij hem lijkt te passen dan het mede runnen van een ICT-bedrijf.

Start-ups begeleiden: Duke Urbanik
Duke is een ondernemende veteraan. Als student begon hij jaren geleden al met zijn eerste softwarebedrijf. Dat bedrijf groeide snel uit naar een internationale softwareleverancier. Uiteindelijk verkocht hij het aan een grote Amerikaanse multinational. Sindsdien heeft hij zijn handen vrij om deel te nemen en te investeren in start-ups. Dit doet hij ook binnen YES!Delft. De incubator van de Technische Universiteit Delft, waar studenten aan hun eigen start-up en onderneming werken.

Laat u uw dromen uitkomen?

Laat u uw dromen uitkomen?

Kortom: droomt u er wel eens van om iets heel anders te doen? De mogelijkheden zijn er. De vraag naar gezonde ICT-bedrijven is in de huidige markt enorm, dus de kans dat u een goede deal kunt sluiten is groot. Uiteraard blijft aan u de keuze: laat u dromen nu uitkomen, of wacht u tot later?