Ondernemersdromen in de ICT

Ondernemersdromen in de ICT

Als ondernemer heeft u ongetwijfeld veel mooie plannen. Dit is hét moment om uw dromen waar te maken.

Ondernemersdromen in de ICT: hoe maakt u ze waar?

Volop ‘droomkansen’ in een aantrekkende markt.

Wat is uw volgende ondernemersdroom? Een nieuwe vestiging openen, groeien in personeel, een mooi product ontwikkelen of een nieuwe dienst uitrollen? Of misschien wel een compleet ander bedrijf overnemen? Durf eens te dromen, én laat ze uitkomen.

Als ondernemer heeft u ongetwijfeld veel mooie plannen. Toch komt het er in de waan van de dag vaak niet van om deze dromen waar te maken. Ze worden op de lange baan geschoven. Dat is zonde, want dit is hét moment om uw dromen waar te maken. Juist nu, met een goed draaiende economie, overweldigende vraag naar ICT-diensten en ruime toegang tot financieringsmogelijkheden.

Droom, durf en doe!
Ondernemers zijn echte doeners. Vanuit hun ambitie, kennis en durf zetten ze in op vernieuwing en maken ze hun eigen ondernemersdromen waar. Deze ambitie is extra vertegenwoordigd bij vakbroeders in de ICT. Sterker nog: er is géén branche die innovatiever en vernieuwender is dan de ICT. De omslag naar de digitale wereld laat ondernemers volop dromen. Dit creëert een ecosysteem waarin ICT-dromen snel uitkomen én succesvol zijn. Als u maar droomt, durft en doet. En daarmee beginnen kan altijd, dus waarom niet nu?

Als u aan een willekeurige ICT-ondernemer vraagt waarom hij een eigen bedrijf is gestart, begint hij honderduit te vertellen over zijn ondernemersdroom. Met welke geniale ICT-oplossing of ICT-dienst hij de wereld ging veroveren. Kijk maar eens naar de grootste dromers uit de recente geschiedenis. Steve Jobs begon Apple ook vanuit de droom om het anders en beter te doen dan de toen heersende ICT-elite.

Opnieuw gaan dromen
Een ondernemersdroom wordt alleen concreet als u er een plan en actie aan hangt. Want dromen is fijn, maar er actie aan koppelen is de sleutel tot succes. Als ICT-ondernemer is het voor uzelf en de ontwikkeling van uw bedrijf goed om zo af en toe weer te dromen.

Helaas lijkt het soms wel dat we het dromen verleerd zijn. Zonde. Stel uzelf eens de volgende vragen en kijk hoe dat uw droom meer vormgeeft:

  • Als ik alle expertise die ik nodig heb gratis krijg, wat ga ik dan als eerste doen?
  • Een miljoen? Wat ga ik daar mee doen?
  • Welke (bekende) persoon zou mijn bedrijf een grote boost geven?
  • Wat als ik één dag op al mijn vragen als antwoord ‘ja’ zou krijgen?

Met andere woorden:

Laat uw gedachten de vrije loop. Combineer het daarna met een goed plan en voeg er een beetje actie aan toe. En voor u het weet komen al uw ondernemersdromen uit.

Laat u adviseren

Laat u adviseren

Bent u benieuwd wat Flynth in uw ondernemersdromen voor u kan betekenen? Onze experts staan voor u klaar.