De drie belangrijkste verkoopmotivaties voor ICT-ondernemers

De drie belangrijkste verkoopmotivaties voor ICT-ondernemers

Zeker van de 'Next dream'? Maak hem waar!

ICT-overname: hoeveel heeft u nodig voor uw ‘next dream’?

Maak uw toekomstplannen waar.

Elke ICT-ondernemer die zijn bedrijf wil verkopen heeft een ‘next dream’. Want wat gaat u straks ná de verkoop doen? Daar heeft u vast al goed over nagedacht, toch? Het is dan wel belangrijk om te weten wat u daarvoor nodig heeft.

Beantwoord eerst de volgende vraag voor uzelf: wát ga ik straks doen? Deze keuze is leidend voor hoe u uw ‘next dream’ financieel mogelijk maakt. Want gaat u lekker met pensioen of juist een nieuwe uitdaging aan? Zoals een start-up begeleiden of een nieuw bedrijf starten.

Afscheid nemen van uw bedrijf
Als u écht zeker bent van uw ‘next dream’, moet u hem ook waar gaan maken. Dat betekent: tijd, ruimte en geld creëren. Kortom: uw ICT-bedrijf verkopen. Dit zijn de drie belangrijkste verkoopmotivaties voor ICT-ondernemers:

  • Een nieuw bedrijf starten
  • Eerder te stoppen met werken
  • Investeren in één (of meerdere) start-ups

 

Hoeveel u nodig heeft voor uw ‘next dream’ is per situatie en droom verschillend. Het belangrijkste is: hoe u het mogelijk gaat maken!

Wat uw ‘next dream’ ook is. Het is slim om hier tijdens het verkoopklaar maken al aan te denken. Want hoeveel u nodig heeft voor uw ‘next dream’ is per situatie en droom verschillend. Het belangrijkste is: hoe u het mogelijk gaat maken!

Nieuw bedrijf starten
U heeft een nieuw idee dat u gaat uitbouwen tot een nieuwe onderneming. Hiervoor heeft u zowel tijd als kapitaal nodig. Het is slim om een gedeelte van de verkoopopbrengst te gebruiken om uw financiële privésituatie te verstevigen, zoals pensioen, hypotheek en eigen vermogen.

De rest van het kapitaal dat vrijkomt investeert u dan in uw nieuwe bedrijf. Dit heeft de nodige voordelen. U investeert het bedrag indirect in uzelf. Waardoor u er zicht op houdt en het geld in uw bedrijf blijft. Dit heeft ook fiscale voordelen.

Start-up begeleiden
Niet direct een nieuw bedrijf uit de grond stampen? Gebruik dan uw kennis, ervaring en vermogen om andere bedrijven bij te staan. In de ICT zijn dit vaak veelbelovende start-ups met revolutionaire oplossingen. Zij zoeken vaak naar ervaring en kennis van ‘oude rotten’ uit de sector. Verder kunt u investeren in een of meerdere start-ups. De mogelijke rendementen hierop zijn zeker interessant. Vaak wordt de begeleiding van een start-up gekoppeld aan de investering.

U moet deze ‘next dream’ financieel wel kunnen dragen. De investering in de start-up rendeert niet direct, daarnaast betalen start-ups vaak geen salaris. Met andere woorden: uw financiële situatie moet het toestaan om deze rol op u te nemen. Zoek dit van tevoren uit, zodat u niet in de financiële problemen komt.

(Eerder) stoppen met werken
Hoe aanlokkelijk klinkt het: een paar jaar eerder stoppen met werken? Het is dan ook  een belangrijke verkoopmotivatie. Zou u dit ook graag willen? Onderzoek dan wel goed wat u aan financiële middelen nodig heeft voor de rest van uw leven.

Het beste kunt u hiervoor een adviseur inschakelen. Samen bekijkt u wat u nodig heeft om alle persoonlijke wensen en doelstellingen voor het vervolg van uw leven te realiseren. Punten waaraan u zeker aan moet denken zijn:

  • Hypotheek aflossen
  • Overdracht van vermogen aan de kinderen
  • Testament en pensioen in eigen beheer
  • Verder vermogensbeheer
  • Persoonlijke unieke wensen zoals, een mooie verre reis maken of een tweede (vakantie)huisje *

Laat u adviseren

Laat u adviseren

Benieuwd naar de actuele waarde van uw ICT-bedrijf? Flynth rekent het graag voor u uit. Laat u gegevens achter en een van onze experts neemt contact met u op.