My Flynth

Een goede koper voor uw bedrijf…

Kennismaken met de ideale koper voor uw onderneming

Maak kennis met de ideale koper voor uw ICT-bedrijf

Een profielschets.

U krijgt een overnamebod voor uw ICT-bedrijf. Of u heeft zelf een potentiële koper op het oog. Hoe weet u of het gaat om een betrouwbare partij? Iemand met mooie plannen voor uw bedrijf, personeel én relaties. En iemand die een goede prijs biedt.

Een goede koper voor uw bedrijf…

Essentieel om de financiering rond te krijgen. Bedenk voor welke prijs u uw bedrijf in elk geval wilt verkopen en ga na of de partij dit kan bekostigen. Kent u het bedrijf niet? Zoek het dan op in de KvK-database. Hier kunt u ook de jaarrekeningen opvragen.

De koper is uit op een scherpe deal, maar blijf alert: loopt hij continu te pushen op een (te) lage prijs? Een betrouwbare partij met serieuze plannen schat de aankoop op waarde en doet altijd een realistische aanbod.

Gaat u voor verkoop ? Voor een succesvolle overname van uw bedrijf is het belangrijk dat de koper past bij de bedrijfscultuur. En dat jullie ook op strategisch niveau er vergelijkbare ideeën op nahouden.

Een goede koper weet dat personeel en klanten het kloppende hart vormen van het bedrijf. Hij denkt constructief mee over zaken als pensioen, groeimogelijkheden en arbeidsvoorwaarden.

Hoe gaat uw bedrijf straks verder? Een serieuze koper heeft hierover een duidelijke visie. Of deze nu (enigszins) afwijkt van de uwe, het gaat erom dat het bedrijf na overname kan floreren. Een heldere visie is hierbij leidend.

In de ICT is het niet vanzelfsprekend dat de overnemende partij uit dezelfde branche afkomstig is. Natuurlijk is kénnis van ICT wel nodig om uw bedrijf straks goed te kunnen runnen.

Laat u adviseren

Laat u adviseren

Wilt u meer informatie over een bedrijfsovername? Of bent u benieuwd wat Flynth hierin voor u kan betekenen? Onze experts staan voor u klaar.