‘We hebben diezelfde dag aan de meldingsplicht voldaan. Een last van mijn schouders.’

 
‘We hebben diezelfde dag aan de meldingsplicht voldaan. Een last van mijn schouders.’
Gepubliceerd: 24-10-2023, laatst gewijzigd: 01-11-2023

Op de website van de RVO vindt u een grote hoeveelheid informatie over de energiebesparingsplicht en energiebesparende maatregelen. Daarnaast is het subsidielandschap zeer uitgebreid en zijn er diverse fiscale regelingen waar u gebruik van kunt maken.  

Fijn dat al deze informatie beschikbaar is, maar als ondernemer is het niet altijd gemakkelijk om door al deze informatie te gaan om vervolgens te vinden wat u zoekt. En als u de informatie gevonden hebt, hoe bepaald u dat wat er precies voor u van toepassing is?  

Sjaak Reus, van de Gebroeders Reus Tulpen, ondervond dit onlangs zelf ook. Gebroeders Reus Tulpen teelt jaarlijks zo’n 13 miljoen tulpen op het bedrijf in Hoogkarspel.  

Nadat Flynth hem geïnformeerd had over de meldingsplicht ging hij aan de slag. Hij wilde dit zelf graag oplossen. Sjaak Reus: “Op ons bedrijf kwamen er drukke weken aan. Die meldingsplicht waaraan we nog moesten voldoen wilde ik graag van het lijstje af hebben. Ik ben in het systeem voor de melding gekomen. Er werden echter direct zoveel vragen gesteld, die mijn inziens niet eens allemaal voor ons bedrijf van toepassing leken. Ik heb daarom direct mijn adviseur binnen Flynth benaderd. Die heeft mij in contact gebracht met energie-expert Isabel Boschma-van der Star. Dat ging erg snel.”  

Adviseur Isabel: “Ik kreeg de vraag van Sjaak Reus door van mijn collega en heb direct even contact gezocht. Met die drukke weken in het vooruitzicht peilde ik of Sjaak vandaag niet toevallig tijd had, nu hij er toch mee bezig was.” Sjaak: “Dat was heel fijn. We zijn direct aan de slag gegaan en hebben diezelfde dag aan de meldingsplicht voldaan. Een last van mijn schouders. Ik kan de komende weken weer aan de slag met de nodige werkzaamheden in ons bedrijf.” 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Praktijkverhaal

Geschreven door: