My Flynth
Nieuws

Vrouwelijke ondernemers: haal uw recht op zwangerschapsuitkering

Gepubliceerd: 22-04-2018, laatst gewijzigd: 15-05-2018

Bent u vrouwelijk ondernemer, zzp’er of meewerkend partner? En bent u tussen 2004 en 2008 bevallen? Dan kunt u dankzij een nieuwe regeling alsnog een zwangerschapsuitkering krijgen. Het gaat om een bedrag van ca. 5.600 euro.

In de periode van 2004 tot 2008 heeft Nederland geen verlofregeling getroffen voor zwangere ondernemers. Afgelopen juli besloot de Centrale Raad van Beroep dat Nederland hierdoor het VN-Vrouwenverdrag heeft geschonden. De Raad oordeelde dat er binnen 16 weken alsnog een regeling moest komen voor deze groep vrouwen. De Minister heef deze regeling nu kenbaar gemaakt.

Vast bedrag gelijk aan gemiddelde uitkering
De compensatie bedraagt ca. 5.600 euro.. Het bedrag komt overeen met de gemiddelde ZEZ-uitkering die een zelfstandige in 2017 kreeg.

Definitieve uitspraak
Het wachten is nu op de definitieve uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Deze volgt naar verwachting in november 2017. Als de minister de regeling heeft gepubliceerd, kunt u een aanvraag indienen bij het UWV. Dit moet dan binnen drie maanden na publicatie. Uiteraard houdt ook Flynth de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze nieuwsbrief en website.

Blijf op de hoogte
Denkt u dat u recht hebt op de compensatieregeling? En u wilt graag door ons op de hoogte worden gehouden? Meld u aan voor de nieuwsbrief. Uiteraard staat uw adviseur ook voor u klaar.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail arbeidszaken@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 76 20.

 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt

Gerelateerde artikelen

Paula Sjerps

Paula.Sjerps@flynth.nl