Een krappe arbeidsmarkt biedt ook kansen voor uw bedrijf

 
Een krappe arbeidsmarkt biedt ook kansen voor uw bedrijf
Gepubliceerd: 20-12-2023, laatst gewijzigd: 20-12-2023

Bijna iedere ondernemer weet het en voelt het: de krapte op de arbeidsmarkt. Het levert hoofdbrekens op, maar bij Flynth zien we ook de kansen voor uw bedrijf.  

Ook de komende jaren blijft het een uitdaging om goede medewerkers te vinden. Daarom is het verstandig om na te denken over wat dat voor uw bedrijf betekent. En eerder naar de toekomstige personeelsbezetting te kijken dan u wellicht gewend bent. Dit heet strategische personeelsplanning.  

Onderdeel van de strategische personeelsplanning is zorgen dat u de juiste medewerkers vindt op het moment dat u ze nodig heeft. Ook het vasthouden en ontwikkelen van medewerkers die al in dienst zijn, is een belangrijk onderdeel van die strategie.  

Bezig zijn met het personeelsbeleid vraagt continue aandacht. Hoe verwacht u dat uw bedrijf er over vijf jaar uitziet? Waar en wanneer verwacht u uitstroom van medewerkers? Welke technologische veranderingen komen eraan? Welke verdere professionaliseringsslag wilt u maken? En welke soort medewerkers zijn daarvoor nodig? Als u die vragen kunt beantwoorden, kunt u met het juiste personeelsbeleid voorsorteren op toekomstige ontwikkelingen binnen het bedrijf.  

Uw sparringpartner, ook op personeelsgebied 

Actief bezig zijn en blijven met het personeelsbeleid is belangrijk. Het helpt om de bedrijfsdoelstellingen te realiseren. De experts van Flynth bieden u raad en daad. Samen onderzoeken we waar u de focus op wilt leggen. Ook bepalen we hoe u zich kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt. En welke ondersteuning heeft u nodig van Flynth? Als u hulp wilt bij het vinden van nieuwe medewerkers, dan kunnen wij u volledig ontzorgen in het werving & selectieproces. Van begin tot eind. 

Strategische personeelsplanning gaat ook over personeelsontwikkeling. Welke medewerker is klaar voor meer verantwoordelijkheden? En op welke termijn? We kunnen samen met u een ontwikkelings- en retentiebeleid opstellen. Daarbij kijken we hoe medewerkers noodzakelijke vaardigheden (sneller) kunnen ontwikkelen. Ook daar ligt de kracht van Flynth. 

Gericht op de persoon 

Het vinden van nieuwe medewerkers of personeelsontwikkeling is doorgaans niet de kerntaak van een mkb-ondernemer. Dat begrijpen we. Daarom vertalen wij dat wat nodig is voor succesvol personeelsbeleid naar concrete acties.  

Als u meer zekerheid wilt over of de sollicitant echt bij uw bedrijf past en het werk en de verantwoordelijkheid aankan, dan kunt u via Flynth een simpel en doeltreffend assessment inzetten. Daarmee krijgt u bijvoorbeeld inzicht in de communicatiestijl en drijfveren van een potentiële medewerker onder werkdruk. Een assessment kan ook worden ingezet om inzicht te krijgen in de persoonlijke ontwikkelingsstijl van uw medewerkers. 

Flynth neemt u werk uit handen 

Naast advies over de werving en selectie, neemt Flynth u ook HR-werk uit handen. Wij kunnen voor u bijvoorbeeld de (online) salarisadministratie doen, arbeidscontracten opstellen, assessments afnemen en high performanceteams samenstellen. Ook ontslagprocedures en verzuimbegeleiding kunnen we voor u regelen. Die zaken kosten veel tijd en kennis, terwijl u zich als ondernemer waarschijnlijk liever bezighoudt met ondernemen.  

Meer informatie? 

Heeft u vragen of bent u benieuwd hoe Flynth u kan helpen bij het vinden van de juiste kandidaat? Onze HR-adviseurs staan voor u klaar.  

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: