Uw ondernemersdromen

Uw ondernemersdromen

Als ondernemer heeft u vast ook een droom die u graag wilt laten uitkomen. Hoe maakt u dit waar?

Hoe maakt u uw ondernemersdromen waar?

Een nieuwe locatie openen. Uw omzet structureel verhogen. Een nieuw product op de markt brengen. Of: uw krachten bundelen met een collega-ondernemer. Als ondernemer heeft u vast ook een droom die u graag wilt laten uitkomen. Hoe maakt u dit waar?

Ooit richtte u uw onderneming op. U stippelde zorgvuldig uw koers uit en veroverde uw plek in de markt. Inmiddels heeft u een goedlopend bedrijf waar u trots op bent. De zaken lopen. Nu is het tijd voor iets nieuws, of niet? U heeft het zelf in de hand.

Hoelang doet u al wat u doet?
Het gebeurt vaak dat ondernemers jaren blijven doen wat ze doen. Daar is natuurlijk niets mis mee. U hebt een mooi product of succesvolle dienst ontwikkeld, waarmee u elke dag opnieuw met veel plezier uw relaties ondersteunt. Maar wat doet u met al die andere ideeën, waar uw ondernemershart óók sneller van gaat kloppen?

10 ideeën tegelijk
Als ondernemer heeft u vast nog veel meer toekomstplannen, maar komt het er ‘in de waan van de dag’ gewoon niet van om ze waar te maken. Geldt dit ook voor u? Gun uzelf dan tóch eens de rust om er eens goed voor te gaan zitten.

Wat is uw ambitie?
Probeer een dag in uw agenda vrij te plannen om uw ideeën op een rij te zetten. Wat is uw ambitie? Welk plan past daarbij? Als u wilt investeren, vormt een doordachte strategie en goede onderbouwing het startpunt. Want wat is eigenlijk de terugverdientijd van uw investering? En hoe draagt uw plan bij aan uw rendement? Kortom: levert uw idee straks ook echt op wat u denkt dat het gaat opleveren?

Een goed plan is altijd financierbaar
Of u nu een innovatie wilt ontwikkelen of wilt uitbreiden. Vaak is een financiering nodig. ‘Bij de bank krijg je niks meer’, hoor je dan vaak. Dat is misschien wel het grootste vooroordeel van ondernemers als het gaat om financieringen. Jammer, want hoewel de spelregels inderdaad heel anders zijn dan vóór de economische crisis, is een goed plan nog altijd financierbaar.

Het juiste moment om te investeren
En juist als uw bedrijf floreert, is het een mooi moment om te investeren. In goede tijden zijn geldverstrekkers immers sneller geneigd om u het vertrouwen te geven. Daarnaast bestaan er nog tal van andere financieringsvormen – zoals crowdfunding, leasing of kredietunies – waarmee u uw plannen waar kunt maken.

Zegt u het maar: blijft u doen wat u al jaren doet, dan krijgt u wat u al heeft. Of gaat u ook uw andere dromen najagen?