Levensomstandigheden van een ondernemer

Levensomstandigheden van een ondernemer

Een nieuwe (levens)fase: een nieuwe koers? 

In welke fase zit u als ondernemer?

In uw ondernemersleven doorloopt u verschillende fases. Het kan verfrissend zijn om hier eens bij stil te staan. Bijvoorbeeld als uw (privé)situatie verandert. Dat biedt een mooie gelegenheid om uw gemaakte keuzes te overdenken. Wellicht komt u dan tot de ontdekking dat u wel een heel ander pad wilt inslaan.

Veel ondernemers beginnen hun carrière al op jonge leeftijd. Twintigers die vol enthousiasme hun eigen bedrijf opbouwen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de zaak is in deze fase meestal heel normaal. Blijft dat ook zo, als uw bedrijf eenmaal loopt en uw (thuis)situatie verandert?

Kinderen op komst

Wellicht heeft u plannen om een gezin te starten of is er al een kindje op komst. Dat kan de zaken ineens in een heel ander perspectief plaatsen. Wilt u nog wel zoveel onderweg zijn, of is het uw wens om vaker thuis te zijn? En welke mogelijkheden zijn er dan voor u om anders te ondernemen?

Meer tijd over

Natuurlijk kan het ook de andere kant op: u heeft al kinderen die inmiddels uitvliegen. U houdt dan juist meer tijd over voor het ondernemerschap en wordt weer mobieler. Heeft u er ooit van gedroomd om iets nieuws te starten? Een bedrijf overnemen? Dan kan dit het uitgelezen moment zijn om uw droom waar te maken.

Een nieuwe koers

Als u in een andere levensfase komt, gaat u andere dingen belangrijk vinden. Is het altijd uw stille wens geweest om uzelf uit te laten kopen en een nieuwe onderneming te starten? Waarom zou u het dan laten? En bruist u al jaren van de mooie ideeën? Dan kan dit het moment zijn om uw plannen waar te maken en serial entrepreneur te worden.

Innoveren of groeien

Of misschien wilt u uw huidige bedrijf verder ontwikkelen. Waar u voorheen vooral druk was met het opbouwen, komt er ruimte voor nieuwe plannen als uw zaak eenmaal volwassen is. Verder groeien, nieuwe locaties openen of de markt laten kennismaken met een innovatief product van uw hand kan dan nieuwe energie brengen.

De ideale financiering voor uw koers

Welk pad u ook inslaat, een nieuwe koers gaat vaak gepaard met investeringsbehoefte. Wilt u innoveren of uitbreiden, dan heeft u al snel extra werkkapitaal nodig. Ook een overname vraagt vaak om financiering. Laat u daarom altijd goed adviseren door een onafhankelijk adviseur, die samen met u uw wensen en strategie in kaart brengt, een financieel plan opstelt én uiteindelijk de best passende financieringsoplossing voor uw situatie vindt.