Financieel plan - de strategie

 

Investeringsplannen?  Start met een doordachte strategie. 

Met een doordachte strategie komt u goed beslagen ten ijs

en zegt uw geldverstrekker eerder ‘ja’.

 

Financieel plan - de strategie

U heeft een idee voor een innovatief product. Of u wilt uitbreiden en heeft hiervoor extra kapitaal nodig. U gelooft in uw plan, maar doet de geldverstrekker dat ook? Hoe verhoudt uw investering zich tot de risico’s. Hoe zijn de kansen in de huidige markt? Met een doordachte strategie komt u goed beslagen ten ijs en zegt uw geldverstrekker eerder ‘ja’.

Uw strategie begint met uzelf de vraag te stellen: wat is exact mijn plan? Waarin wil ik investeren? Waarom? Wat is het doel? En hoe draagt de investering bij aan dat doel? Kortom: waarom is uw investering een goed idee?

Markt, trends en ontwikkelingen
In uw strategie is het belangrijk dat u de actuele trends en ontwikkelingen weet te duiden. Wat speelt er op dit moment in de markt waarin u opereert? Hoe verhoudt zich dit tot uw organisatie? Schets een realistisch beeld van de huidige ontwikkelingen en spiegel deze aan de langetermijnvisie van uw onderneming.

Bedenk vervolgens hoe u inspeelt op trends en ontwikkelingen. Welke koers wilt u varen? En hoe de gewenste investering hieraan gaat bijdragen. Ook dit moet u uzelf helder kunnen uiteenzetten. Als het voor uzelf helemaal helder en overtuigend is, is dat het voor de geldverstrekker waarschijnlijk ook.

Ervaring en competenties
In uw strategie zet u ook uiteen over welke ervaring en competenties u als ondernemer, directeur-grootaandeelhouder of het managementteam beschikt. Wat zijn de synergie-effecten binnen het team? En welke kennis wordt van buitenaf gehaald? Ook een punt om helder te kunnen formuleren.  

Op naar een succesvolle financieringsaanvraag
Een goede voorbereiding is het halve werk en vergroot uw kans van slagen. Zeker als u uw strategie goed kunt onderbouwen met solide argumenten, een realistische langetermijnplanning, een financieel plan én een risico-reductieplan. Een succesvolle financieringsaanvraag is dan opeens heel dichtbij.

Laat u adviseren

Vaak lukt het nog beter met hulp van buitenaf. Kies voor een kritische expert die een u een spiegel voorhoudt en objectief feedback geeft. Neem contact op met het Flynth-financieringsteam.