Sociale zekerheid

Sociale zekerheid

Vraagt u zich af: hoe zit het met mijn sociale zekerheid als ondernemer, kom ik in aanmerking voor een uitkering? En hoe zit het als ik zwanger word?

Uw sociale zekerheid als ondernemer

Vraagt u zich af: hoe zit het met mijn sociale zekerheid als ondernemer, kom ik in aanmerking voor een uitkering? En hoe zit het als ik zwanger word of langere tijd ziek ben? Flynth is specialist op het gebied van sociale zekerheidsuitkeringen voor ondernemers. Wij adviseren u graag.

Als ondernemer kunt u beperkt gebruik maken van de sociale zekerheid. De overheid voorziet bijvoorbeeld niet in een uitkering bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Dit regelt u zelf, bijvoorbeeld bij een particuliere verzekeraar. Tegelijk zijn er – ook zonder verzekering - wel een aantal zaken voor u geregeld.

Wie aan de voorwaarden voldoet, kan bijvoorbeeld aanspraak maken op:

  • AOW-pensioen (Algemene Ouderdomswet)
  • Nabestaandenuitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw)
  • Bbz-uitkering bij financiële problemen
  • IOAZ-uitkering na staking van de onderneming
  • Ondersteuning vanuit de Wet Langdurige zorg (vervangt de AWBZ)

Ondernemen en een uitkering

Onderneemt u met een sociale zekerheidsuitkering? Dan heeft u wellicht vragen, zoals:

  • Van welk inkomen gaat de uitkeringsinstantie uit bij de berekening van mijn uitkering? Hoe kom ik erachter of mijn inkomen (zoals winst uit onderneming) gevolgen heeft voor mijn uitkering? 
  • Ik heb een Waz-uitkering. Wat gebeurt er nu ik al een aantal jaren meer inkomen uit mijn bedrijf heb gehad? Eindigt mijn recht op uitkering nu helemaal? En wat als mijn inkomen dan weer daalt?
  • Mijn uitkering wordt teruggevorderd/beëindigd, wat kan ik doen?
  • Een eigen bedrijf starten vanuit de WW, hoe is dit geregeld qua inkomen?

Flynth biedt u een duidelijk advies vanuit kennis van zaken, zodat u een uitkering krijgt of behoudt, of inzicht krijgt in uw mogelijkheden.

Wat Flynth voor u kan doen

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt

Bel 088 236 73 50

Flynth kent de mogelijkheden

In de praktijk zijn veel uitkeringsinstanties onvoldoende op de hoogte van uw situatie als ondernemer en uw wettelijke rechten. Uw adviseur helpt u graag bij de aanvraag én beoordeelt achteraf de toekennings- of afwijzingsbeslissing. Is er een onjuiste beslissing afgegeven? Dan voert uw adviseur de bezwaar- en beroepsprocedure.

Meer informatie

Onze experts staan voor u klaar

Onze experts staan voor u klaar

Neem contact op met Flynth via e-mail info@flynth.nl, telefoonnummer: 088 236 73 50 of vul het contactformulier in. Wij bellen u graag terug om te overleggen of en hoe wij u kunnen helpen en wat hiervan de kosten zijn. Hierna kunnen we eventueel een vervolgafspraak maken. Zodat u snel duidelijkheid krijgt over uw sociale zekerheid als ondernemer.

NEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURSNEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURS

Ilonka van Leeuwen

Ilonka van Leeuwen

Adviseur HR Services

+31882369425 of mail

meer over Ilonka

Paula Sjerps

Paula Sjerps

Senior Adviseur HR Services

+31882367299 of mail

meer over Paula