Bedrijfsovername

Bedrijfsovername

Wil u maximaal resultaat?

Hoe haalt u het maximale uit een bedrijfsovername?

Gaat u starten of wilt u uw bestaande onderneming laten groeien? De huidige markt biedt mogelijkheden voor bedrijfsovername. Door vergrijzing staan er steeds meer bedrijven te koop. Dit biedt kansen voor u als ondernemer. Flynth ondersteunt u graag, zodat u het maximale haalt uit de bedrijfsovername.

Op de Flynth bedrijvenbeurs vindt u een gecontroleerd aanbod van bedrijven in de verkoop. Ook kunt u hier uw oproep plaatsen voor een te koop gevraagd bedrijf. Doorplaatsen op de grootste bedrijfsdatabanken van Nederland is ook mogelijk.

Objectieve waardebepaling

Hoe bepaalt u de waarde van een bedrijf? Dit hangt onder meer af van de branche. Ook scheelt het of u een eenmanszaak, vof, bv of ander bedrijf wil overnemen. Bovendien is ‘waarde’ niet hetzelfde als ‘prijs’: u bent ook afhankelijk van vraag en aanbod in de markt. Flynth kent alle rekenmethodes en is expert in bedrijfsovernames.

Due diligence-onderzoek

Voordat u een handtekening zet onder het definitieve overnamecontract, is het raadzaam om een boekenonderzoek (due diligence-onderzoek) te laten uitvoeren. Als koper heeft u bij bedrijfsovername een onderzoeksplicht. Het onderzoek brengt zoveel mogelijk risico's in kaart en richt zich onder meer op:

  • voorraadwaarden
  • (arbeids)overeenkomsten
  • vergunningen
  • oninbare debiteuren
  • mogelijke (verborgen) problemen

Wat Flynth voor u kan doen

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt

Bel 088 236 77 77

Mooie kans: bedrijf overnemen

De economische omstandigheden creëren een kopersmarkt. Dit biedt u mooie kansen: een bedrijfsovername biedt u meer garantie op succes dan zelf een bedrijf starten. Aan de andere kant vragen bedrijfsovernames om een grotere financiering. Flynth ondersteunt u graag bij alle stappen in het proces van een bedrijfsovername.

Bedrijfsovername advies nodig?

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Meer informatie of advies over bedrijfsovername nodig? Neem contact op met Flynth via e-mail info@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 9143. U wordt teruggebeld door een overnamespecialist. U kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek, waarna u een plan van aanpak en/of offerte op maat ontvangt.