Due Diligence

Due Diligence

Grondige evaluatie van alle waardedrijvers

Due Diligence, het boekenonderzoek

De deal komt in zicht, maar zitten er geen verborgen addertjes onder het gras? Juist in deze fase is het van belang dat alle onderliggende grondzaken aan het daglicht komen. Zo kijken wij, afhankelijk van aan welke kant van de tafel wij zitten, naar de beschikbare informatie, de gewenste informatie en de mogelijke risico's in het kader van de transactie.

Het uitvoeren van een due diligence onderzoek is niet alleen een plicht voor een kopende partij, het is ook zeer aan te raden aangezien er nuttige informatie naar boven kan komen die als basis dient voor verdere onderhandelingen. De bevindingen kunnen namelijk invloed hebben op de overnameprijs of andere elementen uit de koopovereenkomst. Het boekenonderzoek kan plaats vinden naar diverse aspecten: zowel financieel, fiscaal en juridisch, als operationeel, commercieel en technisch.

Onze specialisten voeren op een grondige wijze het boekenonderzoek uit waarbij wij binnen Flynth vanuit Deal Advies de coördinatie van het due diligence onderzoek van diverse aspecten zoals financieel, fiscaal en juridisch kunnen uitvoeren. 

Wat houdt dat onderzoek van de financiële aspecten zoal in? O.a. het onderliggende resultaat, netto werkkapitaal en de onderliggende netto schuldpositie van de onderneming worden onder de loep genomen. Wij analyseren de risico's die de overname met zich mee brengt en adviseren over mogelijke toevoegingen op de koopovereenkomst om deze risico's uit te sluiten.

Neem vrijblijvend contact met ons op