SLIM subsidie

SLIM subsidie

Makkelijker op de werkvloer leren en groeien met de SLIM-subsidie 

Heeft u plannen om te investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van uw personeel? Maak dan gebruik van de SLIM (Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het MKB). Banen veranderen razendsnel door technologische ontwikkelingen. Het is dus belangrijk om hierop te anticiperen en uw werknemers laten leren en groeien. Met de SLIM krijgt u voor diverse scholings- en ontwikkelingsprojecten een groot gedeelte gesubsidieerd in de vorm van een financiële impuls.

Komt u hiervoor in aanmerking?

De SLIM-subsidie is bedoeld voor alle mkb-ondernemingen die aan de slag willen investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van hun personeel. Ongeacht of u hiervoor uw eigen (HR)medewerkers inzet of juist een externe HR adviseur inschakelt.

Openstelling SLIM 1 september 2022

In de periode van 1 september tot en met 30 september 2022 kunt u weer een aanvraag indienen. Let op: Tijdens de voorgaande openstellingen is het beschikbare budget ruimschoots overschreden. Bij overschrijding van het budget, vindt verdeling plaats op basis van loting.

Aanvragen is mogelijk in de periode 1 maart tot 31 maart 2022. Het totale beschikbare budget wordt verdeeld op basis van een loting. Direct een aanvraag regelen? Neem contact op met onze subsidieadviseurs.

De subsidie varieert van 60% van de projectkosten voor bedrijven met 50 of meer werknemers tot 80% voor bedrijven met minder dan 50 werknemers, met een maximum van € 24.999. Een goede basis om actief aan de slag te gaan met de ontwikkeling van uw bedrijf en medewerkers.

De projectkosten die voor subsidie in aanmerking komen zijn zowel interne loonkosten als externe kosten. Daarnaast is er binnen de SLIM een vaste opslag van 15% voor de dekking van overige projectkosten.

Met deze activiteiten kunt u via de SLIM-subsidie toepassen binnen uw organisatie:

  1. Het opstellen van een opleidings- of ontwikkelingsplan, waarbij de scholingsbehoefte binnen uw onderneming in kaart gebracht worden
  2. Trajecten voor loopbaan- en ontwikkeladviezen;
  3. Het ontwikkelen of invoeren van een methode binnen uw onderneming voor de stimulering van kennis, vaardigheden en/of beroepshouding;
  4. Praktijkleerplaatsen in de derde leerweg.
  • Voeren van een organisatiescan. Zo heeft u inzichtelijk wat de opleidings- of ontwikkelbehoefte is binnen uw organisatie.
  • Uitrollen van Management Drives. Dit draagt bij aan helpt teameffectiviteit en wendbaarheid van uw personeel vergroten.
  • Team-training en leiderschapscoaching voor continue ontwikkeling en behoud van loyale medewerkers
  • Het Nieuwe Beoordelen. Zo komt er continu een dialoog over prestatie en ontwikkeling. En blijft de focus op de ontwikkeling van uw medewerkers en hun kwaliteiten en bereikt u betere prestatiesturing.

Download informatie

Download het leaflet met: Hoe u de SLIM Leven Lang Ontwikkelen toe kunt passen binnen uw organisatie. 

Neem contact met mij op