My Flynth

Zo vindt u de juiste koper

Sta sterker door een grondige oriëntatie

Wie runt straks uw ICT-bedrijf?

Zó vindt u een goede koper.

De kogel is door de kerk: u heeft besloten uw ICT-bedrijf te verkopen. Na jarenlang tijd, geld en energie in uw onderneming te hebben gestoken, wilt u natuurlijk graag dat uw bedrijf in goede handen terechtkomt. Hoe vindt u de juiste koper?

De koperselectie vormt het startpunt van uw zoektocht. Maak een lijst van ondernemers die – naar alle waarschijnlijkheid – uw zaak succesvol kunnen overnemen. Onderzoek voor wie uw bedrijf echt interessant is, maar bedenk ook voor wie u zelf interessant wil zijn.

Buiten gebaande paden
Naast partijen uit uw zakelijke netwerk of de ICT-branche, is het raadzaam om ook te kijken naar andere sectoren. Gaat u maar eens na: hoe vaak gebeurt het niet dat een bank, verzekeraar of supermarktketen interesse toont in een ICT-onderneming? Denk aan Ahold die bol.com overnam. Of Philips die het Amerikaanse Analytical Informatics kocht, een softwareontwikkelaar in onderzoek voor radiologie.

De cijfers liegen er niet om. In de ICT is ongeveer de helft van de kopende partijen afkomstig uit dezelfde sector.

Focus bij selectie
In de zoektocht naar een interessant bedrijf kijken potentiële kopers naar de waarde die het bedrijf toevoegt aan de bedrijfsvoering en of die past in de strategie. Onderzoek bij welke potentiële koper uw producten en diensten het beste aansluiten. Welke kandidaat of type kandidaat, heeft het meeste te winnen met uw dienstverlening, klanten, personeel en technologische kennis? Focus u op de volgende vragen:

  • Bij welke partijen sluiten uw producten en diensten het beste aan?
  • Welke kandidaat heeft het meeste te winnen met uw dienstverlening, klanten, personeel en technologische kennis?
  • Voor welke partij gaat de overname van uw onderneming straks kosten besparen?
  • Voor welke partij voegt uw bedrijf unieke skills en kennis toe?

Waar zoekt u?
U kunt potentiële kopers natuurlijk op veel manieren vinden, maar de praktijk leert dat de volgende drie opties tot succes leiden:

Verkoopplatform raadplegen

Kijk eens rond op internet, er bestaan verschillende verkoopplatforms waarop u potentiële kopers kunt vinden. Daar kunt u een beeld krijgen in wat voor soort ondernemingen interesse is.

Eigen netwerk

Pols eens voorzichtig of er in uw eigen netwerk interesse is in een soortgelijke onderneming als die van u. Doe dit met de nodige terughoudendheid, het laatste wat u wilt is dat de markt weet dat u te koop bent.

Adviseur inschakelen

Laat een overnameadviseur gespecialiseerd in de ICT voor u de markt verkennen. Spreek hierbij goed af wat voor u belangrijke kenmerken van de kopende partij zijn.

Sta sterker door grondige oriëntatie
Door u al in een vroeg stadium inhoudelijk te oriënteren op de mogelijke kopers én op de bijbehorende voordelen en koopmotieven, onderhandelt u straks met kopers voor wie uw onderneming het meest waard is. Kortom: verplaatst u zich al tijdens de koperselectie in de koper? Dan vindt u sneller een goede koper en staat u straks tijdens de onderhandelingen sterker.  

Laat u adviseren

Laat u adviseren

Wilt u meer informatie over potentiële kopers? Of bent u benieuwd wat Flynth hierin voor u kan betekenen? Onze experts staan voor u klaar.