Een goede overnameadviseur voor uw ICT-deal

Een goede overnameadviseur voor uw ICT-deal

Neem de tijd voor uw zoektocht naar een goede overnameadviseur

Waaraan voldoet een goede ICT-overnameadviseur?

Kijk vooral naar trackrecord en referenties.

U zoekt een goede overnameadviseur? Neem de tijd voor uw zoektocht. U gaat samen een langdurig en intensief traject aan. Vertrouwen vormt daarin de basis. Ga het trackrecord na van de adviseur die u op het oog heeft. Welke ICT-deals heeft hij recent gesloten?

Beoordeel uw aanstaande adviseur(s) kritisch op:

  • Welke ervaring met ICT-bedrijfsovernames heeft hij?
  • Kennen ze de spelers in uw sector?
  • Geven zij u inzicht in het gehele overnameproces?
  • Is er voldoende aandacht voor uw doel met de transactie?
  • Welk team van specifieke specialisten (fiscaal, juridisch, financieel) brengt hij mee?

Een goede overnameadviseur voor uw ICT-deal…

Bekijk welke recente ICT-overnamedeals de adviseur heeft gesloten. Trek referenties na, zodat u weet met wie u in zee gaat. Want een bedrijf goed overnemen is een vak.

De overnamemarkt is complex en kent veel verschillende spelers, ook van buiten de ICT-sector. Weet de adviseur welke partijen geïnteresseerd zijn in een (gedeelde) overname en onder welke condities? En past de beoogde overnamepartij wel bij de cultuur en strategische visie van uw bedrijf?

Waar wordt het geld in uw bedrijf verdiend? Wat zijn de drijvers van uw business? Een goede overname-adviseur doorziet dit snel en weet het door te vertalen naar de meerwaarde van uw onderneming voor een kandidaat koper. Deze toekomstige kasstromen bepalen de waarde van uw onderneming.

Uw bedrijf verkopen is een emotioneel proces. Begrijpelijk, maar helaas kunnen die emoties de onderhandelingen ook negatief beïnvloeden. Daarom neemt een goede adviseur de onderhandelingen deels voor u uit handen. Hij kijkt rationeel naar de zaak, laat zich niet overmannen door emoties en zo sleept u samen de beste deal uit de onderhandelingen.

De onderhandelingen: een spel van geven en nemen. Daarom is het belangrijk om ook de belangen van de koper inzichtelijk te hebben. Wat is zijn koopmotief? Wat zijn voor hem de belangrijkste onderdelen van de deal en waarin kan hij eenvoudig wat toegeven in de onderhandelingen? Punten die de adviseur op tafel krijgt om uiteindelijk van de onderhandelingen een goede dialoog te maken.

Peter van der Vijgh: Senior Adviseur Deal Advies

Peter van der Vijgh: Senior Adviseur Deal Advies

ICT ondernemingen behoren tot de meest dynamische bedrijven met een enorm groeipotentieel. Alleen met een goed begrip van de businessmodellen en schaalbaarheid kun je als adviseur het juiste inzicht geven in de waarde van de onderneming en deze in verkoop onderhandelingen maximaal tot zijn recht laten komen. 

Laat u adviseren

Laat u adviseren

Wilt u meer informatie over een bedrijfsovername? Of bent u benieuwd wat Flynth hierin voor u kan betekenen? Onze experts staan voor u klaar.