Prinsjesdag 2020

Prinsjesdag 2020

Welk nieuws spant dit jaar de kroon? Onze Flynth adviseurs zoeken het voor u uit.

Belastingplan 2021 - Blijf waakzaam, kijk vooruit

Zoveel mogelijk zekerheid bieden in onzekere tijden. Dát is wat het kabinet met de Miljoenennota 2021 voor ogen heeft. De titel van de Miljoenennota is niet voor niets “Van ons allemaal Voor ons allemaal”. Covid-19 heeft ons land in crisis gedompeld. Het is cruciaal om zoveel mogelijk stabiliteit te bieden. De overheidsondersteuning voor ondernemers is ongekend groot. Het lijstje belastingplannen en maatregelen is daarentegen dit jaar opvallend kort. Diverse fiscale maatregelen worden al aangekondigd, maar zitten veelal nog in de onderzoeksfase. Dit leidt zeker nog tot aanpassing van de plannen. Op onze Prinsjesdagpagina vindt u alle fiscale maatregelen op een rij.

Prinsjesdag webinar terugkijken

Heeft u ons Prinsjesdag Webinar voor ondernemers gemist? Geen probleem! Het webinar is onderstaand terug te kijken.  

Op vrijdag 18 september organiseerde Flynth een Webinar speciaal voor ondernemers. Een groot aantal ondernemers uit verschillende branches heeft ons webinar al live gevolgd! De miljoenennota en het belastingplan 2021 zijn doorgespit en besproken, evenals de extra noodmaatregelen voor ondernemers. Ook de stikstofmaatregelen kwamen aan bod. 

De highlights in het kort:

Sturen in de mist - Dagvoorzitter Margreeth Kloppenburg opende het webinar met het onderwerp ‘sturen in de mist’, hoe kun je op dit moment anticiperen op de toekomst?

De belangrijkste onderwerpen uit het koffertje - Senior Belastingadviseur Bea Boetje zag tijdens haar loopbaan al vele koffertjes voorbij komen en viste er ook dit jaar de belangrijkste onderwerpen uit voor ondernemers. Zo ging zij bijvoorbeeld in op de Vennootschapsbelasting, de Overdrachtsbelasting en diverse noodmaatregelen.
 
Voor werkgevers - Op welke overheidssteun kunnen werkgevers in de komende tijd rekenen? Adviseur Arbeidszaken Claudia de Ruiter ging in op de NOW 3.0 die eraan komt en vertelde meer over de omscholingsverplichting vanuit de werkgever.

Subsidiemaatregelen - Hoe groei ik als ondernemer duurzaam uit de crisis en hoe kan ik nu gebruik maken van het geld dat hiervoor vrij komt? Subsidieadviseur Kees Poortvliet ging in op de subsidiemaatregelen voor personeelsbehoud, innovatie en duurzaamheid.

Stikstof - Stefan van Summeren is manager en senior adviseur bedrijfslocatie bij Flynth - Rombou en volgt het stikstofdossier op de voet. De stikstofproblematiek werd expliciet benoemd in de troonrede. Stefan ging er verder op in. 

Onze experts staan voor u klaar

Onze experts staan voor u klaar

Welke gevolgen heeft het belastingplan 2021 voor u en uw onderneming? Neem voor vragen gerust contact met ons op. Onze experts voorzien u graag van het juiste advies.