Krapte op de arbeidsmarkt: investeren in personeelsbeleid juist nu van belang

 
Gepubliceerd: 19-10-2022, laatst gewijzigd: 03-06-2024

Het is een sector-overkoepelend probleem: personeelstekort. Samen met sterk stijgende (loon)kosten zorgt dit voor spanning. U wilt uw personeel vasthouden én gemotiveerd en vitaal houden. Maar hoe doet u dat? Als Clusterdirecteur HR Services vertel ik u graag hoe mijn collega’s en ik mkb-ondernemers ondersteunen met dit soort vraagstukken. 

Bij HR Services ondersteunen wij ondernemers met de salarisadministratie, werving en selectie, verzuimbeleid, strategische personeelsplanning en alle andere HR-gerelateerde vragen. Veel mkb-ondernemers komen bij ons met vragen over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van hun werknemers. 

 

Verwachtingen matchen


We zien vaak dat de verwachtingen tussen werkgever en werknemer niet op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld over het thuiswerkbeleid of over prestatie. Dit leidt tot ontevredenheid en/of moeizaam lopende processen. Mkb’ers zijn in dit soort gevallen daarom gebaat bij een consistent (personeels)beleid en duidelijkheid.

 

Met elkaar in gesprek


Die duidelijkheid kunt u als werkgever scheppen door in gesprek te gaan met uw werknemers. Niet zomaar een keer, maar consistent. U kunt zo niet alleen verwachtingen managen. Ook krijgt u meer grip op het welzijn van uw werknemers. En kunt u op tijd ingrijpen als u merkt dat iemand niet lekker in z’n vel zit. Bij Flynth kunt u terecht voor trainingen in dit soort gesprekken. Zo leert u bijvoorbeeld aan de hand van Management Drives de drijfveren van uw personeel kennen. 

 

Uw personeelsbestand onder de loep


Naast gesprekstrainingen denken we graag met u mee over belonings-/bindingsmogelijkheden, ontwikkelmanagement en strategische personeelsplanning. We kijken met een afstandje naar de plannen van uw bedrijf. Past uw huidige personeelsbestand daar nog wel bij? Hebt u nieuw personeel nodig om uw bedrijf verder te ontwikkelen? Of volstaat u met het trainen van uw huidige personeel? 

Misschien gaan er over een aantal jaar wel veel mensen met pensioen. Hoe zorgt u voor kennisborging en voldoende personeel? Het is belangrijk om nu al na te denken over de toekomst en om daarin te investeren. Ook als dat misschien op dit moment slechts een kostenpost lijkt. 

 

Een praktijkvoorbeeld


Zo begeleiden we momenteel een ondernemer die onlangs de zaak van zijn ouders heeft overgenomen. Hij is veel vooruitstrevender. Hij wil meer digitaliseren en processen anders inrichten. Zijn huidige personeel is alleen nog niet klaar voor die ontwikkeling. Zo zijn er veel oudere werknemers voor wie technologie niet vanzelfsprekend is. 

Vanuit Flynth doen wij een onderzoek naar werknemerstevredenheid. Zo komen we erachter wat er echt speelt in de organisatie en creëren we een veilige cultuur voor werknemers om hun verhaal te doen. Middels trainingen zetten we oudere werknemers in hun kracht. En we gaan in gesprek met de ondernemer over wat hij voor ogen heeft. We coachen hem in leiderschapsontwikkeling. Het resultaat: meer tevredenheid onder werknemers én een eyeopener voor de ondernemer. Met diverse actiepunten kan het bedrijf zelf verder. Waarbij wij vanaf de zijlijn adviseren.

 

Flynth ondersteunt


Hebt u vragen over hoe u uw personeel gemotiveerd en vitaal houdt? Of wilt u samen met een specialist kijken of uw personeel geschikt is om mee te groeien met uw bedrijfsplannen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag. 
 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: