Als zzp’er ook internationaal actief?

Als zzp’er ook internationaal actief?

Voorkom dubbele belastingheffing over buitenlandse opbrengsten

Hoe voorkomt u dubbele belastingheffing

Bent u als zzp’er ook internationaal actief? Dan heeft u te maken met Nederlandse én buitenlandse belastingregels. Hierdoor loopt u het risico op dubbele belastingheffing over de opbrengst van uw internationale activiteiten. Wij helpen u dit te voorkomen.

 

Wat is de valkuil?

Als Nederlandse inwoner betaalt u in principe belasting over uw hele wereldinkomen: uw inkomsten verdiend in Nederland én in het buitenland. Hoeveel belasting u precies betaalt, is afhankelijk van de vraag of u in het land waarin u werkt (de werkstaat) te maken heeft met een vaste inrichting. Een vaste inrichting is bijvoorbeeld een kantoor, een fabriek of een oliebron. Als er sprake is van een vaste inrichting, belast de werkstaat dat deel van uw inkomen dat aan de vaste inrichting toe te rekenen is. Maar soms heft de werkstaat ook belasting als er géén sprake is van een vaste inrichting. Dit kan gebeuren als u in het belastingjaar meer dan 183 dagen in het buitenland werkt.

 

Hoe voorkomt u dubbele belastingheffing?

Dubbele heffingen zijn goed te voorkomen, maar er is niet één oplossing voor iedere ondernemer. De juiste oplossing is van verschillende factoren afhankelijk, zoals uw beroep en of de werkstaat in kwestie een belastingverdrag met Nederland heeft. Het voorkomen van dubbele belastingheffing is dus complex maatwerk. De adviseurs van Flynth International Tax Services kennen de weg in deze complexiteit en helpen u graag. Zij kunnen u informeren over de fiscale gevolgen van uw buitenlandse werkzaamheden en u adviseren over de structuur van deze activiteiten. Zo kunt u dubbele heffingen voorkomen en verminderen of zelfs profiteren van een belastingbesparing.

Meer weten?

Meer weten?

Onze belastingadviseurs staan klaar om u verder te helpen.

Neem contact op via e-mail info@flynth.nl of telefonisch +31 (0)88 236 88 88