Brexit

Brexit

Wat verandert er voor uw bedrijf?

De Brexit is een feit per 1 januari 2021. Dat is de zekerheid die alle ondernemers in het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie hebben en de rest van de wereld hebben. Inmiddels is vlak voor de kerstdagen, op 24 december 2020, een handelsakkoord gesloten tussen de EU en het VK. Ons advies blijft onveranderd: Identificeer tijdig uw bedrijfsrisico en wees goed voorbereid op de Brexit!  De adviseurs van Flynth helpen u hierbij graag op weg.

Een aantal zaken over Brexit zijn echter wel duidelijk:

  1. BTW regels: ten eerste valt het Verenigd Koninkrijk niet langer onder de Europese btw-richtlijn. Dit betekent dat er veranderingen zijn  om te komen tot een juiste toepassing van de btw regels. In het artikel van belastingadviseur Dianne Visser leest u hier meer over.
     
  2. Administratieve gevolgen: ook zijn aanpassingen in uw boekhouding noodzakelijk en de wijze waarop u periodiek de aangifte omzetbelasting en ICP invult.  Het Verenigd Koninkrijk is namelijk een derde land geworden en die gewijzigde status heeft administratieve gevolgen. Andre Buijsman geeft hier een korte toelichting op in zijn artikel.
     
  3. Uw werknemers: en “last but not least” de werkgever met medewerkers aan in Nederland of het Verenigd Koninkrijk, krijgt te maken met nieuwe regels ten aanzien van belastingheffing, sociale verzekering, immigratie en burgerrechten. De onderhandelingen over dit laatste punt zijn afgerond en duidelijk is wat u als ondernemer kunt verwachten.  De Brexit puzzel is nog niet afgerond maar de laatste stukjes worden gelegd. Collega Peter Furer licht dit toe in dit artikel.

Actueel