Afscheid nemen van uw werknemers

Afscheid nemen van uw werknemers

Afscheid nemen van personeel: ontslag-advies

Vraagt u zich af: hoe kan ik het dienstverband met een medewerker beëindigen? Wanneer betaal ik welke vergoeding? Hoeveel tijdelijke contracten kan ik aangaan, voor welke periode? Flynth ondersteunt u graag met gespecialiseerd (ontslag)advies, zodat u de juiste procedures volgt en zo gunstig mogelijk uit bent.

Als werkgever neemt u op een bepaald moment ook weer afscheid van uw werknemers. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:

  • een arbeidsovereenkomst loopt af
  • een werknemer functioneert onvoldoende
  • een werknemer bereikt de pensioenleeftijd
  • inkrimping (of staking) van uw bedrijfsactiviteiten
  • een werknemer is langdurig ziek

Een ontslag of ontbinding van de arbeidsovereenkomst moet altijd aan strikte voorwaarden voldoen. Onze adviseurs hebben brede ervaring in ontslag-advies en vertellen u graag welke procedure het beste past.

Wet werk en zekerheid (Wwz)

De Wet werk en zekerheid (Wwz) van 2015 roept bij veel ondernemers nog vragen op. Werknemers die langdurig ziek zijn, houden recht op een transitievergoeding. Wordt u hiervoor gecompenseerd? En hoe zit het met het ontslagrecht en de aanzegtermijn? Uw adviseur ként de Wwz en rekent u graag alles voor.

Ontslagrecht en het personeelsdossier

Het is voor u van het grootste belang om personeelsdossiers zo volledig mogelijk te vullen. Sinds de invoering van de Wwz is het ontslagrecht veranderd en wordt het ontslag beoordeeld op strikte criteria. De rechter zal nu eerder besluiten om het dienstverband niet te beëindigen als de dossieropbouw niet in orde is.

Wat Flynth voor u kan doen

Hulp bij outplacement

Flynth kan de gegevens van uw medewerkers opnemen in onze kandidatenbank. Ons brede netwerk van relaties stelt ons ins staat om een geschikte functie te vinden voor uw medewerkers bij een nieuwe werkgever.

Meer informatie

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie of heeft u behoefte aan ontslag-advies? Neem contact op met hrservices@flynth.nl, bel 088 – 236 73 50 of vul het contactformulier in. Afhankelijk van uw vraag adviseren wij u direct over de mogelijkheden - of maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Zodat u zo snel mogelijk de juiste actie kunt ondernemen.

NEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURSNEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURS

Paula Sjerps

Paula Sjerps

Senior Adviseur HR Services

+31882367299 of mail

meer over Paula

Christa Smit

Christa Smit

Adviseur HR Services

+31882367089 of mail

meer over Christa

Hans Nieuwenhuizen

Hans Nieuwenhuizen

Clusterdirecteur

+31882368395 of mail

meer over Hans

Hank Adriaans

Hank Adriaans

Directeur HR Services

+31882368473 of mail

meer over Hank