Met uw webshop over de grens?

Met uw webshop over de grens?

Let op de regeling afstandsverkopen

BTW-regeling voor afstandsverkopen

Heeft u een webshop en verkoopt u goederen aan particulieren in andere EU-lidstaten? En verzorgt u ook de verzending? Dan krijgt u te maken met de btw-regeling voor afstandsverkopen. Die bepaalt of u Nederlandse of buitenlandse btw in rekening moet brengen. Flynth adviseert u graag én helpt uw btw-positie te optimaliseren. Benieuwd naar uw btw-positie? Bereken ‘m nu met ons online rekenmodel en u weet direct waar u aan toe bent.

De EU-landen hebben samen drempelbedragen afgesproken. Verkoopt én vervoert u naar buitenlandse afnemers zonder btw-nummer, zoals particulieren? Tot aan het drempelbedrag per land rekent u Nederlandse btw, daarboven het btw-tarief van het land van de klant. Als u buitenlandse btw in rekening brengt, dan:

  1. moet u zich als btw-ondernemer in het buitenland registreren, in dat land btw-aangifte doen en heeft u mogelijk een listing-verplichting;
  2. bent u verplicht om facturen uit te reiken in het kader van de ‘verkoop aan en vervoer naar buitenlandse particuliere afnemers’. Let op, dit geldt ook als u de drempelbedragen niet overschrijdt;
  3. moeten die facturen ook voldoen aan de regels van het betreffende land.
Verrassingen voorkomen? Bereken nu uw btw-positie bij afstandsverkopen.

Verrassingen voorkomen? Bereken nu uw btw-positie bij afstandsverkopen.

De Nederlandse fiscus en buitenlandse belastingdiensten volgen webshops op de voet. Ja, ook kleine spelers. Voldoet u niet aan de spelregels? Dan kunt u een forse boete krijgen – tot wel duizenden euro’s. Bijvoorbeeld omdat u geen btw heeft afgedragen, geen aangifte deed of foutieve facturen verstuurt. Volgt u de regels niet, maar neemt u wél direct actie? Dan is er sprake van vrijwillige verbetering. Kortom, wees er op tijd bij.

Flynth helpt u graag om het risico op (buitenlandse) boetes zo klein mogelijk te maken. Wij zoeken uit of uw buitenlandse btw moet betalen én hoe u uw btw-positie optimaliseert. En voldoen uw facturen wel aan de wettelijke eisen? Ook dat checken we voor u. Maak vandaag nog een afspraak met onze btw-adviseur.

 

Onze internationale btw-specialisten Rob Zevenbergen en Mimi Horn-Wong staan voor u klaar.