Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Als internationaal ondernemer heeft u te maken met belastingregels van verschillende landen.

Als ondernemer denkt u in kansen. Uw nieuwe buitenlandse zakenpartner is tegenwoordig nog maar een paar muisklikken van u verwijderd. Steeds meer Nederlandse ondernemers maken de stap naar het buitenland. Internationaal ondernemen kan u veel brengen, maar u moet zich wel bewust zijn van mogelijke risico’s.
De Europese Unie heeft al 28 landen, elk met eigen regels, taal en cultuur. En als u nog verder kijkt dan Europa komen er nog meer regels bij. Voor een goede start van uw internationale ambities is het slim een adviseur internationaal ondernemen van Flynth in te schakelen. Deze kan u onder meer helpen met fiscaal advies over:

Advies internationaal zaken doen

Als internationaal actieve of startende ondernemer kunt u vaak wel wat hulp en advies gebruiken bij uw internationale ambities. De Flynth-adviseurs hebben veel ervaring en kennis op het gebied van internationaal zaken doen. We hebben veel ondernemers ondersteund bij het maken van de internationale stap, zowel binnen als buiten Europa. Het is onze taak als adviseur internationaal ondernemen om uw kansen te vergroten en uw risico’s waar mogelijk te beperken. Zodat u zich kunt richten op het ondernemen in het buitenland.

Flynth-netwerk

Naast ons landelijke netwerk van 60 kantoren met ruim 1500 medewerkers, beschikt Flynth over een groot internationaal netwerk van adviseurs, accountants en juristen. Flynth is lid van BKR International. Dit is een internationaal netwerk van 150 accountants- en belastingadvieskantoren verdeeld over 70 landen. Door het BKR-lidmaatschap hoeft u zich als ondernemer niet bezig te houden met het zoeken naar een goede en betrouwbare adviseur of accountant in het buitenland. Dat regelen wij voor u met onze internationale partners.

Verder heeft Flynth voor advies over ondernemen in buitenland nog een groot eigen netwerk van onder meer juristen, vertaalbureaus en fiscalisten. En wilt u ondernemen in Afrika dan valt Flynth terug op het NABC-netwerk en het partnership met Agriterra.

Structurering winststromen

Bij internationaal ondernemen is het vaak fiscaal interessant om te kijken hoe u de winststromen van uw Nederlandse en internationale activiteiten inkleedt en regelt. Zo spreidt u risico’s voor uw onderneming. Verder kunt u gebruikmaken van verschillende fiscale regelingen en voordelen in de verschillende landen waar u actief bent.

De structurering van de winststromen moet natuurlijk aan een aantal juridische eisen voldoen. Om te weten wat er voor uw onderneming allemaal mogelijk is en de structurering goed te regelen, is het slim om u hierbij goed te laten begeleiden. Samen met uw Flynth-adviseur voorkomt u zo vervelende ontwikkelingen.

Btw en vat

Als u over de grens onderneemt krijgt u daar ook te maken met de btw, of in het Engels de vat. De btw is in ieder land op detailniveau weer anders geregeld, daarom is het verstandig u hierop voor te bereiden. Als adviseur internationaal ondernemen kennen wij het spel rondom de btw. Het is belangrijk om meteen vanaf de start van uw buitenlandse activiteiten het btw-aspect goed te regelen en bij te houden. Want heeft u de btw in Nederland al niet op orde, dan bestaat er een grote kans dat het in het buitenland helemaal fout. Dit zien wij helaas regelmatig fout gaan bij klanten die internationaal ondernemen.

Onze specialismen

Adviseur internationaal ondernemen

Adviseur internationaal ondernemen

Staat u op het punt om de stap naar het buitenland te maken, of heeft u advies nodig bij een internationaal ondernemersvraagstuk: de adviseurs en specialisten van Flynth International staan voor u klaar. Neem contact op met Flynth via e-mail info@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Neem direct contact op met onze adviseursNeem direct contact op met onze adviseurs

René Peeters

René Peeters

Senior Belastingadviseur

+31882368455 of mail

meer over René

Harry Weusthuis

Harry Weusthuis

Senior Bedrijfsadviseur

+31882369489 of mail

meer over Harry

Hans Geuns

Hans Geuns

Externe Accountant

+31882368481 of mail

meer over Hans

Bea Boetje

Bea Boetje

Senior Belastingadviseur

+31882369215 of mail

meer over Bea

Andre Buijsman

Andre Buijsman

Senior Accountant / Sectorleider Internationaal

+31882368163 of mail

meer over Andre

Kees van Zijp

Kees van Zijp

Senior Belastingadviseur

+31882367280 of mail

meer over Kees